Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırıya tepki yağıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı asker cenazesinde saldırıya uğramasına tepki yağıyor. AK Parti İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu "Şiddetle kınıyorum. Üzgünüm ve kızgınım" derken, CHP'lilerden "Hesap soracağız" tepkisi yükseliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırıya tepki yağıyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı asker cenazesinde saldırıya uğramasına partisinden ilk tepki Sezgin Tanrıkulu’ndan geldi. CHP İstanbul milletvekili Tanrıkulu Twitter hesabından “Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya siyaseten zemin hazırlayan ve yapan herkesden hukuk dahilinde hesap soracağız. @herkesicinCHP @kilicdarogluk” mesajını paylaştı.

AK PARTİ İSTANBUL VEKİLİ YENEROĞLU: KINIYORUM, ÜZGÜNÜM, KIZGINIM

AK Parti’den ilk tepki ise İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu’ndan geldi. Yeneroğlu, “Sayın @kilicdarogluk ‘na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Üzgünüm ve kızgınım. Geçmiş olsun. Şiddet dilinin sokakta fiili şiddet üretmesine şaşıracak değilim. Başta biz siyasiler olmak üzere herkesin sorumluluğu büyük.Hep birlikte Türkiye olmanın gereklerine odaklanmalıyız” dedi.

İYİ PARTİ: DEMOKRASİYE SUİKAST

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu şu mesajı paylaştı: “CHP Lideri Sn.Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı Türk Demokrasi’sine yöneltilmiş bir suikasttır. Seçimle geldikleri makamlardan, seçimle gitmeyi hazmedemeyen ve soğuk savaş dönemi siyasetçi aklıyla hareket edip, kardeşi kardeşe kışkırtanlar asla hedeflerine ulaşamayacaktır.”

HDP: İKTİDAR İTTİFAKI’NIN NEFRET SÖYLEMİNİ KULLANMASININ SEBEBİ

HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli de ortak açıklamalarında saldırıyı kınadı. Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerinin iletildiği açıklamada, “Nefret söylemini kullanan, toplumu kutuplaştırıp gerginlik yaratan iktidar ittifakı bu saldırının sebebi olmuştur. İnanıyoruz ki, demokratik siyaseti bu ortamın yarattığı sorunları aşacaktır” ifadeleri kullanıldı.

İNCE: FAİLLERİ VE AZMETTİRİCİLERİ BELLİ

CHP’nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta şehit cenazesinde yapılan saldırı onun şahsında CHP’ye, bu ülkenin demokrasi güçlerine, birlik ve beraberliği her türlü çıkarın üzerinde tutan halkımıza karşı yapılmış, failleri ve azmettiricileri belli olan bir saldırıdır” mesajını paylaştı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise “Katıldığı şehit cenazesi sırasında Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum. Ülkemizde huzuru sağlamak için, insanlarımızı birbirinden ayıracak söylemleri terk edip, birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek bir dil kullanılması gerekiyor. Tüm vatandaşlarımızı provokasyonlara karşı dikkatli olup, sağduyulu davranmaya davet ediyorum” mesajını paylaştı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen şu mesajı paylaştı: “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan alçak saldırıyı kınıyor ve lanetliyorum. Hiçbir güç baharın gelişini engelleyemeyecektir…”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ise “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na saldıran kiralık alçaklar ve onların sahipleri bilsinler ki @kilicdarogluk bu ülkenin umududur. Onun önderliğinde Türkiye yeniden aydınlık geleceğe yelken açmıştır. Anadolu’nun Kemal’i yürüyüşüne devam ediyor!” tepkisini gösterdi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırı, Türkiye’ye, Türkiye’nin bütünlüğüne yapılmış bir saldırıdır. PKK’nın yapamadığını bu provokatörlerle yapmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz” mesajını paylaştı.

FEYZİOĞLU: LİNÇ GİRİŞİMİ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu “Şehit askerimizin cenaze töreninde Kemal Kılıçdaroğlu’na linç girişimi! Bunu yapanlar, ülkeyi nasıl bir felakete sürükleyebileceklerini biliyor muydu? Yetmedi mi bu ayrıştırma, düşmanlaştırma! Sadece Kemal beye değil Türkiye’ye geçmiş olsun. Bundan ders alınmazsa daha neden alınacak?”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şiddet yoluyla veya şiddeti överek siyasi sonuç almaya çalışmak hem ilkel hem de beyhude bir çabadır. Bu menfur saldırıyı tekrar kınarken Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

ÖMER ÇELİK: ŞİDDET BİR PROTESTO YOLU DEĞİLDİR

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik ise “Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur. Şiddet bir hak arama ya da protesto yolu değildir. Sorumlular açığa çıkarılacak ve gereken yasal işlem yapılacaktır” ifadelerini kullandı. / DUVAR

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de saldırıyı kınadı.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2019, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER