Kılıçdaroğlu: '395 kişi yaşamını yitirdi; hiçbir siyasetçi bedel ödemedi'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısında Beşiktaş saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu: '395 kişi yaşamını yitirdi; hiçbir siyasetçi bedel ödemedi'
CHP MYK’si İstanbul’daki saldırının ardından Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı. Basına kapalı toplanan MYK yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.


Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre, Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin 2 yıldır fiili başkanlıkla yönetildiğine dikkat çekerek, “Şu an yönetim şeklinin kendisi kaosu yaratıyor. Terör, güçlü, inisiyatif alan bir parlamentoyla çözülür. Parlamentonun zayıflaması terörün istediği ortamı doğurur” dedi.

Toplantıda MİT’in, güvenliğin, devletin her türlü olanağının hükümetin elinde olmasına karşın son 1.5 yıl içinde 30’a yakın saldırısı yaşandığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Hangi yetkiniz eksik de teröre engel olamadınız, hangi yetkiniz eksik?” diye sordu.

‘2 YILDIR NE OLDU?’

7 Haziran’ın ardından yapılan ‘Türkiye kaosu seçti’ açıklamasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “2 yıldan beri her türlü yetkiyi kullanan bir Cumhurbaşkanı var. Bu zaten fiili başkanlık. Şu an yönetim şeklinin kendisi kaosu yaratıyor” dedi.

CHP, saldırıların araştırılması, saldırılarda sorumluluğu ve ihmali bulunanların görevden el çektirilmesi ve buna benzer olayların yaşanmaması için önlem alınması amacıyla Meclis Araştırması istedi.

Son 1.5 yılda saldırılarının anımsatıldığı önergede, “5 Haziran 2015 tarihinden itibaren yaklaşık 1.5 yılda 11 ilde gerçekleşen toplam 26 bombalı saldırı ve patlamada, AKP hükümetinin yaşanan her bir saldırı ve patlama sonrası etkili, sürekli ve somut güvenlik tedbirlerini almaması ile oluşan güvenlik zafiyetleri sonucu, maalesef 395 kişi hayatını kaybetmiş ve 2 bin 941 kişi yaralanmıştır” dendi. Yaşanan her saldırının ardından Başbakan ve bakanların saldırıları kınadıklarının kamuoyuna yansıdığının belirtildiği önergede, olayların failleri ile ilgili somut veriler sunulmadığı, saldırıların sona ermediği kaydedildi.  / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2016, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER