Kılıçdaroğlu: FETÖ'nün siyasi ayağı nerede?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimini ele aldığı grup toplantısında bir kez daha 'FETÖ'nün siyasi ayağının' araştırılmasını istedi

Kılıçdaroğlu: FETÖ'nün siyasi ayağı nerede?
CHP Genel Başkanı TBMM’de toplanan meclis grubunda 15 Temmuz darbe girişimini ele aldı. Kılıçdaroğlu darbe girişiminin siyasi ayağının aydınlatılmasını istedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından başlıklar şöyle:

  • Öncelikle bir konu üzerinde duralım. 15 Temmuz darbe girişimi. Kimden gelirse gelsin, hangi gerekçe ile gelirse gelsin darbecilere karşı çıkacağız.
  • Türkiye’nin güçlü bir anayasaya ihtiyacı var. Hiç kimse, hiçbir grup ‘Ben Anayasa değişikliğinin dışında kaldım’ demeyecektir.
    Anayasa kitapçığını eline aldığında bu Anayasa korunmalı diyeceği bir Anayasa’ya ihtiyacımız var.
  • 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle hepimiz zarar gördü. FETÖ’nün siyasi ayağı nerede bunun bilinmesi gerek. 15 Temmuz darbe girişimi kimden gelirse gelsin, hangi gerekçeyle gelirse gelsin, her zaman yer yerde darbecilere karşı çıkacağız.
  • Türkiye’de demokrasi toparlanamamış ise bunun nedeni darbelerdir. 251 şehidin kanlarının yerde kalmaması için FETÖ’nün siyasi ayağı nerede bunu bilmeye ihtiyacımız var.
  • Baklavacı, akademisyen, çiftçi, işsiz, Bank Asya’nın önünden geçeni buldun ama en güçlü adamları bulmadın.
  • 15 Temmuz’da başarılı olsalardı herhalde başbakan, bakan adayları vardı. Nerede bunlar? Baklavacıyı, işçiyi, akademisyeni buldun ama en güçlü adamları bulamadın. Kim engel? 251 şehidin kanı yerdedir. FETÖ’nün siyasi ayağını ortaya çıkarmak için bizim de verdiğimiz önerge ile komisyon kuruldu. Ama araştırma komisyonu karanlık noktaları ortaya çıkarmak için ‘Erken bitirin’ talimatı geldi. Kim destek verdi bunlara? Türkiye’de kimlerdi bunlar. İki önemli aktör Meclis Araştırma Komisyonu’na Erdoğan’ın talimatı ile gelmedi. MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı… Neden gönderilmedi? Bunu bilmiyoruz. FETÖ’ye karşıyız, darbeye, darbe girişimine karşıyız doğru. Özendirenler kim?
  • Darbe girişiminin üzerinden bir süre geçti. İktidar kanadının bazı kişileri FETÖ borsasından söz etmeye başladılar. Parası, dayısı olan dışarıya çıkıyor, gariban içeride.
  • Ama garibanlar, askeri öğrencilerin, esnafın ne iş var darbe ile. Askerlikte talimata uymamak suçtur. Şimdi beni dinleyen AK Partili kardeşlerim ‘Çok insafsızlık yapıyorsun, bir örnek gösterebilir misiniz?’ diyecektir. Aynı örneği yeniden vereceğim. Fettah Tamince. Fettah Tamince MİT, MASAK raporu var. Tamince devletin protokolünde. Neden  bu ayrıcalık sağlanıyor? Vicdan sahiplerine soruyorum. Şimdi STK’lar vardı FETÖ’ye ait. KHK ile bir kısmı kapatıldı. Tamince’nin bazen başkanı olduğu STK’lar vardı? Neden Tamince’ye hangi gerekçe ile soru sorulmuyor? Bu beyefendiye dokunan bile yok neden?  Tamince ile ilgili onlarca ihbar var.
  • 17-25’i milat almışlardı. Fettah Tamince 17-25 Aralık’tan sonra Fethullah Gülen’le görüşen kişidir.
  • Eren Erdem, Osman Kavala, Musa Kart, Hakan Kara, Güray Öz hepsi hapiste. Hayatları FETÖ’yle mücadeleyle geçmiş. Emre İper, Önder Çelik, Mustafa Kemal Güngör hapiste. Barış istedi diye Füsun Üstel, Tuna Altınel hapiste. Bilim insanları, çocuklarımızı yetiştiriyorlar. Hapisteler.
  • Erdoğan gazetecileri davet ediyor. Milli birlik gününde. Hep beraber gelin diyor 15 Temmuz’da. Ama havuz medyasını çağırıyor. Sözcü, Cumhuriyet gayri milli mi? Bunlar millidir. Sen gayri millisin. Birgün, Evrensel, Yeniçağ, Halk TV, Tele1, Fox TV… Türkiye’nin en çok satan gazetesini en çok izlenen kanalını çağırmıyorsun.
  • Maceracı bir dış politikasının Türkiye’ye faturası ağır, bunu her alanda hissediyoruz. Doğu Akdeniz’deki haklarımızı sonuna kadar savunacağız. AB, Türkiye’ye karşı çifte standart uygulamıştır. Kalkmışlar bize ambargo uygulayacaklar, sen önce bize verdiğin sözü tut. Siz bu barış talebine destek vermek zorundasınız. KKTC’yi hangi gerekçe ile aldınız? Ne yaparlarsa yapsınlar AB çifte standarttan vazgeçmediği sürece bu topraklarda değeri yoktur. AB’de görüştüğüm en yetkililere söyledim. Çifte standart uygulamaya da devam ediyorlar.
  • Ben önümüzdeki seçimlerde bekliyorum. Senin parana göz diktiler. Haraç vermek istemiyorsan CHP’ye oy vereceksin.  Ekonominin durumu parlak değil. Sanayici perişan vaziyette. Sonuç ne işsizlik. İşsizlik rakamları tam bir facia. 15 tane paket çıkardılar, işsizliği önlüyoruz diye. İşsiz sayısı 8.5 milyonu aştı. Bunlar memleketi yönetemiyorlar. İsraf diz boyu, vergileri savuruyorlar.
  • Bir demokrasinin olmaz olmazı iktidarın harcadığı verginin hesabının verilmesidir. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün maliyeti nedir, kaça yaptın? İstanbul Havaalanı ne kadara yapıldı? 24 şehir hastanesinden 9’u açıldı. Kaça mal oldu? Niye açıklamıyorlar biliyor musunuz sizin torunlarınıza yüklediler o yüzden. / DUVAR
Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2019, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER