Kılıçdaroğlu: İstanbul'a yaklaşırken bazı duyumlar geliyor

Adalet Yürüyüşü'nün 19. günü, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı kısa açıklamanın ardından başladı. Provokasyon uyarısını yineleyen ve sadece alkışlı karşılık verilmesini isteyen Kılıçdaroğlu "İstanbul'a yaklaşırken bazı duyumlar geliyor provakosyonlar olacaktır diye. Ne söylenirse söylensin, adalet için yürüyeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu: İstanbul'a yaklaşırken bazı duyumlar geliyor
CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ 19’uncu gününde devam ediyor. Varış noktası olan İstanbul’a yaklaştıkça katılımın arttığı yürüyüşte bugün Parti Meclisi toplantısı da yapıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ile vekillerden oluşan HDP heyeti de bugün tutuklu Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın kaldığı Kandıra Cezaevi önünde yapılacak açıklamanın ardından ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılacak.


AK PARTİ’YE BAŞ SAĞLIĞI MESAJI

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu herkesin huzuru için yürüdüklerini belirterek Van ve Diyarbakır’da saldırıda hayatını kaybeden iki Ak Parti yöneticisi için baş sağlığı dileklerini iletti.

‘BÖYLE ADALET OLMAZ’ 

chp4

Adalet Yürüyüşü, Kocaeli il merkezine 22 kilometre kala yoğun katılımla başladı. Havanın bugün hafta sonuna göre daha serin olması da katılımcıları sevindirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Adalet Yürüyüşü’ ile ilgili eleştirilerine cevap veren Kılıçdaroğlu “Suçlayan kişi kendidir, yargılayan kişi kendidir, mahkum eden kişi kendidir ve buna adalet diyor. Böyle adalet olmaz” dedi.

Konuşmasında, Adalet Yürüyüşü’ne yönelik provokatif hareketlerin de devam ettiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şu uyarılarda bulundu:

“Biz zulmün karşısındayız, mazlumun yanındayız. Bu yürüyüşümüzün temel nedeni haksızlıkların çuvala sığmayacak olmasıdır. Bir ideal için yürüyoruz. İstanbul’a yaklaşırken bazı duyumlar geliyor, ‘İstanbul girişinde provokasyon olacak’ diye. Bir provokasyonla karşılaştığınızda sadece alkışlayınız.

Biz bir ideal için yürüyoruz, bize taş da atılsa onu gül kabul edin. Ne söylenirse söylensin, adalet için yürüyeceğiz.”

erik

Adalet Yürüyüşüne katılanlara kasa kasa erik dağıtıldı.


ÇADIRDA PM TOPLANTISI

Daha önce yürüyüş güzergâhında 2 MYK, 1 parti toplantısı yapan CHP, bu kez Parti Meclisi toplantısı yapıyor.
adalet8
İzmit merkeze 8 kilometre kala mola alanında kurulan çadırda yapılan toplantının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan saat 15.00’da açıklama yapacak.

İSTANBUL’A YÜZ KİLOMETRE KALDI

Öte yandan ‘Adalet Yürüyüşü’nde varış noktası olan İstanbul’a 100 kilometre kaldı. Bugün ilk etapta 6 kilometre yol alan kortej, 4 kilometre daha katedip altı saatlik mola verrdi.
chpa

‘ADALETİN PEŞİNDEN GİDECEĞİZ’

Öte yandan yürüyüşe Kocaeli’den de katılımlar oldu. Sakarya Teksen Bölgesi’nde 1. sınıf tarım topraklarının yok sayılarak baraj yapılmak istendiğini belirten Ziraat Mühendisi Hüseyin Yüce, yürüyüşe toprakları için geldiklerini söyledi ve ekledi: “Şile bölgesine butik oteller yapılıyor ve sel taşkın ıslahı pahalı olur diye önünü kesmek istiyorlar. Bunu da bizim köyümüzde kararlaştırdılar. Ama tarım toprağını hiç düşünmüyorlar, 900 yıldır burada yaşayan insanların terketmelerini istiyorlar. Ancak biz köyümüzü terketmeyeceğiz.”
CHP6Aynı köyde doğan ve çiftçilikle uğraşan 88 yaşındaki Sabri Şahin’de ‘Adalet Yürüyüşü’ne katıldı.”Bizim köyümüze baraj getiriyorlar. Doğduğum topraklardan bizi uzaklaştırmaya çalışıyorlar” diyen Şahin “Adaletin peşinden gideceğiz” diye konuştu. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2017, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER