Kılıçdaroğlu: Tutuklu 32 gazeteci serbest bırakılsın

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Bu 32 gazetecinin de serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu: Tutuklu 32 gazeteci serbest bırakılsın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu MİT TIR’ları haberleri nedeniyle tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ü ziyaret etti. Yaklaşık 2 saat süren ziyaretin ardından çıkışta cezaevi önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Daha önce bu tutuklamanın bir demokrasi ayıbı olduğunu söylemiştim. Aynı ayıbı Silivri cezaevi önünde yapmaktan büyük üzüntü duyuyorum. Demokrasiye, özgürlüklere ihtiyacımız var” dedi.

‘Haber yaptı’ diye gazetecilerin gözaltına alınması, tutuklanması, hapse atılmasının asla kabul edilemeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Can Dündar ve Erdem Gül’ün moral olarak çok iyi durumda olduklarını belirtti.

“İçerideler mi dışarılar mı çok farkı yok. Çünkü Türkiye yarı açık bir cezaevine dönüştürüldü. İnsan hakları ihlal ediliyor. Demokrasi askıya alınmış gibi bir hava var” diyen Kılıçdaroğlu, Grup toplantısında Başbakan Davutoğlu’na ‘Gazetecilerin tutuksuz yargılanması’ konusundaki çağrısını hatırlattı.

‘Asla kabul etmiyoruz’

Kılıçdaroğlu, “Gazeteciler tutuksuz yargılansın, bunu bir kanun teklifi ile çözelim, dedik. 21. Yüzyılın Türkiye’sinde 32 gazeteci hapiste. Bu en büyük ayıplardan birisidir. Türkiye bugün dünyada tutuklu gazeteciler nedeniyle gündemde oluyor. ‘Haber yapıyor’ diye gazeteciyi alıp içeri atıyorsunuz, üstelik yapılan haberlerin tamamı doğru. Dünyanın bildiği bir gerçeği gazeteciler manşete taşıdılar diye hapse mi atılır. Bunları doğru bulmuyoruz.

Hem güçlü olacağım diyeceksiniz, hem insanları hapse atacaksınız ve bunun adına ileri demokrasi diyeceksiniz. Bunu asla kabul etmiyoruz. Söylediklerim 32 gazeteci için de geçerlidir. Bu 32 gazetecinin de serbest bırakılmasını istiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2015, 22:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER