Kılıçdaroğlu'dan seçime ilişkin ilk açıklama: Destan yazdık

İstanbul seçimlerini CHP Genel Merkezi’nde kutlayanlara CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu seslendi. AK Partili, MHP’li ve HDP’li seçmenlere teşekkür eden Kılıçdaroğlu, “Ekrem Beyin rakipleri kazanamamış olabilirler ama üzülmesinler, unutmasınlar. Kazanan Türkiye demokrasisidir” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'dan seçime ilişkin ilk açıklama: Destan yazdık
İstanbul seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından CHP Genel Merkezi’nde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu merkezin bahçesindeki otobüsün üzerinden seslendi. Sloganlar eşliğinde konuşmalarına başlayan Kılıçdaroğlu’na CHP milletvekilleri Levent Gök, Faik Öztrak, Tuncay Özkan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş eşlik etti.

“Türkiye demokrasiye inananlarla gurur duyuyor” diyerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu “AK Partili, ülkücü, MHP’li ve HDP’li kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi. Kılıçdaroğlu, “İki kez arka arkaya bir ay arayla İstanbul’a belediye başkanı seçilmek de herkese nasip olmaz. Bundan sonra artık hiçbir engel yok” diye konuştu.

CHP liderinin konuşmasının satır başları şu şekilde:

HER ŞEY ADALET YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLADI: Bütün dünya, demokrasiye inanan Türkiye ile gurur duyuyor. Demokrasiyi sonuna kadar savunanlarla herkes ama herkes gurur duyuyor. Ben bu milletin ferasetine güveniyorum diyordum. Kapalı kapılar ardından demokrasiye darbe yapıldı ve bunu İstanbullular sonlandıracak diye güveniyordum. Her şey adalet yürüyüşüyle başladı. Herkes huzur istedi hak hukuk adalet dedik. Herkese sesimizi duyurduk. Hakkı hukuku ve adaleti istedik. Getirmek istemediler. Bütün engelleri hep birlikte aştık. En son İstanbul seçimlerinde aştık.

DEMOKRASİ DESTANI YAZDIK: Bizler hep birlikte emin olun bir demokrasi destanı yazdık. Her türlü baskıya rağmen, kullandıkları devletin bütün imkanlarına rağmen bu ülkenin insanı baskıdan yana değil demokrasiden yana tavrını koydu. Cumhuriyeti şimdi demokrasiyle taçlandırıyoruz ve bunu güçlendireceğiz.

DEMOKRASİ KONUSUNDA BİR ARAYA GELDİK: Bu demokrasi destanın yazılmasında önce CHP’nin bütün örgütlerine şükranlarımı sunuyorum. Partiye üye olmaksızın demokrasi için mücadele edenlere şükranlarımı sunuyorum. Ekrem İmamoğlu’nu destekleyen yakınlarına telefon eden bütün 80 milyon vatandaşıma teşekkür ediyorum. İYİ Parti Genel Başkanı’na, İYİ Partililere teşekkürlerimi iletiyorum. Bize destek veren AK Partili, ülkücü, MHP’li, HDP’li kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Bizler tarihin en önemli süreçlerinden birisini yaşadık. Farklı siyasal görüşlerde olmakla birlikte demokrasi konusunda bir araya geldik.

TÜRKİYE GERÇEK GÜNDEME DÖNMELİ: Artık hiçbir güç mazbatayı vermemezlik edemez. Kapalı kapılar ardında hiç kimse millet iradesine darbe yapamaz. Hakkı hukuku ve adaleti her yerde ve her ortamda savunacağız. Türkiye gerçek gündemine dönmeli. Bu ülkenin işçisi çiftçisi, emeklisi, toplumun büyük kısmında huzursuzluk vardı. Demokrasi çıtasını birlikte yücelteceğiz. Mücadelemizi kadınlarla birlikte erkeklerle birlikte yapacağız. Mücadelemizi çocuklarla engellilerle birlikte yapacağız. Şimdi demokrasiyi yüceltme zamanı. Birlikte sorunlarımıza sahip çıkacağız.

HERKESE NASİP OLMAZ: Ekrem beyin rakipleri kazanamamış olabilirler ama üzülmesinler,unutmasınlar kazanan Türkiye demokrasisidir. Mazbatasını alacak hakkı ikinci kes teslim edilecek. Her belediye başkanına da nasip olmaz. İki kez arka arkaya bir ay arayla İstanbul’a belediye başkanı seçilmek de herkese nasip olmaz. Bundan sonra artık hiçbir engel yok. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2019, 22:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER