Kılıçdaroğlu'ndan tutuklu gazeteciler için çağrı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’da hakim karşısına çıkacak olan tutuklu gazeteciler Hülya Kılınç, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Ferhat Keser, Murat Ağırel ve Aydın Keser için "24 Haziran’da hepimizin gözü o mahkemede olacak. Hiçbir zaman hiçbir güç gerçekleri engelleyemez" açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu'ndan tutuklu gazeteciler için çağrı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Libya’da ölen MİT mensubunun cenaze haberi nedeniyle tutuklanan ve 24 Haziran’da hakim karşısına çıkacak olan gazeteciler Hülya Kılınç, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Ferhat Keser, Murat Ağırel ve Aydın Keser için açıklama yaptı.


Anayasa kitapçığından “Basın hürdür, sansürlenemez”, “Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirlerini alır” maddelerini okuyan Kılıçdaroğlu, “Günümüzde ise devlet, onlar haber yapmasın diye tedbir alıyor, onları hapse atıyor. Onlar, gazetecilik görevlerini evrensel kurallar içinde yerine getirenlerdir. 24 Haziran’da bu altı gazetecimiz kendini savunacaklar. Doğru haber yaptıkları için kendilerini savunacaklar. 24 Haziran’da hepimizin gözü o mahkemede olacak. Hiçbir zaman hiçbir güç gerçekleri engelleyemez” dedi. (ANKA)

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2020, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER