Kılıçdaroğlu'nu şaşkınlığa uğratan açıklama

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin istifasından önce Kılıçdaroğlu ile görüştüğü ve 'görülen lüzum' üzerine yazılı istifa dilekçesini verdiği öne sürüldü. İddialara göre, 'Partiye zarar verecek bir davranışım olmaz' diyen Böke'nin hemen ardından kamuoyuna açıklama yapması Kılıçdaroğlu'nu şaşkınlığa uğrattı.

Kılıçdaroğlu'nu şaşkınlığa uğratan açıklama
Referandum sonrası ‘muhalif’ isimlerin çıkışları nedeniyle CHP’de hareketli günler yaşanıyor. CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin istifasının ardından, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar da CHP yönetimine yönelik eleştirileri nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, Böke ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki istifa görüşmesini ve sürecin perde arkasını yazdı:


“Düşünmek üzere görüşmeden ayrılan ve görüşmeden bir saat sonra Kılıçdaroğlu’nu tekrar ziyaret eden Böke, bu kez hem genel başkan yardımcılığından hem sözcülükten istifa ettiğini bildiren kısa bir dilekçe sundu. Kılıçdaroğlu, zamanlamanın doğru olmadığını, istifanın partiyi yıpratacağını söyledi. Dilekçede sadece ‘görülen lüzum üzerine’ yazıyordu. Böke de Kılıçdaroğlu’na ‘Merak etmeyin, partiye zarar verecek herhangi bir tavrım olmaz’ dedi.

Kılıçdaroğlu, dilekçeyi aldıktan sonra Bilim Yönetim Kültür Platformu toplantısına geçti. Toplantı sürerken Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan içeri girdi ve “Sayın Böke’nin açıklaması” diye bir metin bıraktı. Kılıçdaroğlu, istifa dilekçesi sandı ‘Biliyorum’ dedi ve okumadı. Toplantı sonrasında metni okuyunca şoke oldu. Böke’nin açıklaması, kendisiyle yaptığı görüşmeyle 180 derece zıddı.”

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2017, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER