Kıyıklık: Davutoğlu'na telkinde bulunmadık!

AK Parti eski milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Davutoğlu'nu ziyaret ettiklerini doğruladı. "Bu görüşmeler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile mi oldu" sorusunu yanıtsız bırakan Kıyıklık "Biz siyasetle ilgili insanlar olarak fikirlerimizi söyleriz. Telkin ve vazgeçirme veya 'bu işte (parti kurma) niye varsınız?' diye bir hukuksuzluğumuz olmaz" dedi.

Kıyıklık: Davutoğlu'na telkinde bulunmadık!
Gazete duvaR yazarı  Özlem Akarsu Çelik’in, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a çok yakın eski siyasetçiler ve siyaset dışından isimlerden oluşan grubun, parti kurmaktan vazgeçmeleri için eski başbakan Ahmet Davutoğlu ile Erdoğan’ın bilgisi dahilinde görüştükleri, Ali Babacan’dan da randevu aldıkları haberi, Ankara’da kulisleri hareketlendirdi. Söz konusu heyette yer aldığı belirtilen eski AK Partili milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Çelik’in, “Gül, Davutoğlu ve Babacan’ı vazgeçirme ziyaretleri!” başlıklı yazısı üzerine açıklama yaparak, ziyarette ne konuşulduğunu anlattı.


KIYIKLIK: ÖYLE BİR TEKLİFTE BULUNAMAYIZ

Çelik’in de olduğu Habertürk canlı yayınına bağlanan Kıyıklık, bazı görüşmelerin gerçekleştiğini söyledi.

Bu görüşmelerin ‘kimseyi vazgeçirmek için olmadığını’ öne süren Kıyıklık, şunları söyledi: “Biz kimseyi vazgeçirmek için yola çıkmış değiliz. Yıllardır siyasetle uğraşan bir insan olarak bütün siyasilerimize gidip Türkiye’nin durumunu, Türkiye’deki karmaşanın gittiği yeri, bir de bildiğimiz doğruları ve onların söyleyeceği doğruları dinlemek için gittik. Girdikleri işten vazgeçirmek, onları başka bir yöne götürmek için değil. Herkes kendi yolunu kendisi çizer. Biz öyle bir teklifte bulunamayız ki. Biz siyasetle ilgili insanlar olarak fikirlerini paylaşırız, fikirlerimizi söyleriz. Telkin ve vazgeçirme veya ‘bu işte niye varsınız’ diye bir hukuksuzluğumuz, kanunsuzluğumuz, ahlaksızlığımız olamaz.”

Eski vekil, programda kendisine sorulan “Bu görüşmeler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile mi oldu” sorusunu ise yanıtsız bıraktı. 

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2019, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER