'Kürdistani ittifak' açıklanıyor

5 parti ve platform,"Kürdistani Seçim İttifakı" adı altında, 24 Haziran seçimlerinde ortak hareket edeceklerini açıkladı. AZADİ Hareketi'nden Sıdkı Zilan, HDP ve HÜDAPAR'la da görüşeceklerini belirtti.

'Kürdistani ittifak' açıklanıyor
AZADİ Hareketi’nden Sıdkı Zilan, “Kürdistani Seçim İttifakı” kuracaklarını açıkladı. İttifakta AZADİ Hareketi’nin yanı sıra PAK, PDK, PDK-T ve PSK’nin de yer alacağı belirtildi.

AZADİ Hareketi Siyasi İşler Sorumlusu Sıdkı Zilan, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile “Kürdistani Seçim İttifakı”kurulacağını duyurdu. Yarın basın toplantısı düzenleneceğini belirten Zilan, “Kürdî Blok, daha geniş ittifak için HÜDAPAR, HDP ile diğer parti ve çevrelerle görüşecek. Bu ilk adımın, daha geniş ve hayırlı adımlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

PAK’tan yapılan yazılı açıklamada ise “Azadi Hareketi, PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi), PDK (Kürdistan Demokratlar Platformu), PDK-T (Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye), PSK (Kürdistan Sosyalist Partisi) , “Kürdistani Seçim İttifakı”nı basın toplantısıyla halkımıza açıklıyor” denildi.

Basın açıklamasınını, Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti’nde, saat 13.00’te yapılacağı kaydedildi. (HABER MERKEZİ)

 

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2018, 22:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER