Kürtçe hutbe davasında tutukluluğa devam kararı

Kürtçe hutbe ve vaaz verdikleri gerekçesiyle 24 kişinin yargılandığı davanın duruşması Çağlayan'da görüldü.

Kürtçe hutbe davasında tutukluluğa devam kararı

İstanbul’da faaliyet yürüten Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (DİAYDER) tutuklu Başkanı Ekrem Baran ile 23 üyesinin Kürtçe hutbe ve vaaz verdikleri gerekçesiyle yargılandığı davanın 7’nci duruşması İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

BirGün'de yer alan habere göre, Baran duruşmaya, bulunduğu Silivri 5 No’lu Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tutuksuz yargılanan 10 imam, aileleri ve avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Kimlik tespiti ardından söz alan Ekrem Baran, uzun tutukluluk haline dikkati çekti. Baran, 1 buçuk yıldır haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunduğuna işaret ederek, bu halin son bulması gerektiğini belirtti. Tutukluluk halinin sürmesine dair bir durumun ortada olmadığını dile getiren Baran, aynı gerekçelerle yargılanan ve tahliye edilenlere işaret etti. Söz alan Avukatı Fırat Epözdemir DİAYDER üyeleri ile telefon görüşmeleri yaptığı ve yardım kartları dağıttığı iddiasıyla hakkında dava çalışan İBB çalışanlarının davasına dikkat çekerek, her iki davanın birleştirilmesini istedi. Söz alan yargılanan imamlar ve avukatlar da devam eden adli kontrol uygulamalarına son verilmesini talep etti. Söz verilen iddia makamı ise Baran’ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme, İBB çalışanları hakkında açılan dava ile bu davanın birleşimine yönelik talebin “gelinen aşama” gerekçesiyle reddine ve Baran’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 13 Ocak 2023’e erteledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER