Lavrov: Suriye'de Libya tipi maceraya kalkışılmasın

Rusya'dan ABD'ye Suriye konusunda yeni bir uyarı geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Suriye'de Libya tipi bir maceraya kalkışılmasın" dedi.

Lavrov: Suriye'de Libya tipi maceraya kalkışılmasın
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’ye yönelik Amerikan askeri müdahalesi konusunda açıklama yaptı. Lavrov, Suriye’de ‘Libya tipi bir maceraya girişilmemesini’ istedi; “Suriye’nin etrafındaki atmosfer çok alarm verici” ifadelerini kullandı.


‘Ültimatom ve tehditlerin duruma yardımcı olmadığını’ söyleyen Rus bakan, ABD’yle mevcut iletişim kanallarını kullandıklarını da ekledi. Lavrov, ‘en ufak bir hesap hatasının bile yeni mülteci dalgalarına yol açacağı’ konusunda da uyarıda bulundu.

Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok ile Moskova’daki görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Lavrov, Duma’ki kimyasal saldırı iddiaları hakkında ise “Bunun yeni bir mizansen olduğunu ve arkasında Rusofobi kampanyasının ön sıralarında yer almaya hevesli bir ülkenin istihbaratının bulunduğu gösteren çürütülemez verilere sahibiz” ifadelerini kullandı. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2018, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER