Meclis Başkanı Şentop: Leyla Güven'i ziyaret etmem

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, açlık grevi yapan HDP Milletvekili Leyla Güven'i ziyaret etmesi çağrısına yanıt verdi: "Ben bu eylemin, en kısa zaman bir mantığı olmayan eylemin sona erdirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu ziyaret konusunu da doğru bulmayacağımı ifade edeyim.”

Meclis Başkanı Şentop: Leyla Güven'i ziyaret etmem
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, açlık grevindeki HDP milletvekili Leyla Güven’i ziyaret etmesi yönündeki çağrıya olumsuz yanıt verdi.

Gazete Duvar’dan İrfan Aktan’ın röpotajında, açlık grevinde olan HDP Van Milletvekili Tayip Temel, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un, TBMM üyesi olan Leyla Güven’i evinde ziyaret edip talebini dinlemesi çağrısı yapmıştı.

‘UZUN BİR SÜREÇ, TAKİP EDİYORUZ’

Bir TV programına katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, dışarıda ve cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine ilişkin “Uzun bir süreç onu hep beraber takip ediyoruz. Leyla Güven 24 Haziranda milletvekili seçildi. O zaman cezaevindeydi. Cezaevindeydi tutuksuz yargılama karar verildi. Orada başlamış olan bir açlık grevi var” dedi. Şentop şöyle konuştu: “Açlık grevi neden yapılıyor? Genelde açlık grevleri cezaevlerinde bir yöntem olarak dünyada da farklı ülkelerde kullanıldığını görüyoruz. Cezaevindeki şartların kendi kişisel şartlarının iyileştirilmesiyle ilgili talepleri olur. Bunlar karşılanmadığında açlık grevlerine varan bazı protestolar yapılmaya başlanırdı. Sayın Leyla Güven’in açlık grevi kendi kişisel durumu ya da cezaevi şartlarıyla ilgili değil. Onun talebi daha farklı. Onun talebi mahkum olmuş olan terörist başının İmralı’daki bazı durumuyla ilgili talepler. Bu doğru bir şey değil. Bir siyasetçi kendi durumuyla, kendi talepleriyle ilgili şey yapabilir bir eylem yapabilir. Bu doğrudur anlamında demiyorum ama bu anlaşılabilir. Fakat onun talepleri çok daha farklı talepler kendisine mahsus değil bir başka mahkumla ilgili talepler. Bu bakımdan ben bu eylemin en kısa zaman bir mantığı olmayan eylemin sona erdirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu ziyaret konusunu da doğru bulmayacağımı ifade edeyim.”  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2019, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER