MHP 8 maddelik ‘af taslağı’nı hazırladı

MHP seçim vaatleri arasında yer alan 'af teklifi' için çalışmalarını tamamladı.

MHP 8 maddelik ‘af taslağı’nı hazırladı
MHP, seçim öncesi gündeme getirdiği ‘af’la ilgili kanun teklifi taslağını tamamlandı. MHP’nin hazırladığı taslak halindeki teklif, sekiz maddeden oluşurken, affın ‘FETÖ ve PKK ile çocuk istismarı ve kadın cinayetleri mahkumlarını’ kapsamayacağı bildirildi.


‘Af’ konusunu ilk defa MHP lideri Devlet Bahçeli gündeme getirmişti. Hükümetin bu yönde bir çalışma olmadığını defalarca söylemesine rağmen Bahçeli ısrarını sürdürmüştü.

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’yı tedavi görmek üzere cezaevinden götürüldüğü Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nin mahkum koğuşunda ziyaret eden Bahçeli, ağır hasta olduğunu öne sürdüğü Çakıcı için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın af yetkisini kullanması gerektiğini söylemişti. MHP, Meclis açıldığı zaman sunacakları ilk tekliflerden birinin af olacağını duyurmuştu.

TASLAK 8 MADDEDEN OLUŞUYOR

AA’nın haberine göre, MHP’nin hazırladığı taslak halindeki teklif sekiz maddeden oluşurken, affın ‘FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri ile çocuk istismarı ve kadın cinayetleri mahkumlarını’ kapsamayacağı bildirildi.

Partinin hukukçularından oluşan heyet, Cumhuriyet tarihi boyunca çıkan afları hem içerik hem şekil hem de sonuçları yönünden inceledi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, amaçlarının kader mahkumlarını topluma kazandırmak olduğunu, taslak üzerinde çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Türkiye’de genel affın şartlarının bulunmadığına değinen Yıldız, şöyle devam etti: “Hazırladığımız teklif taslağının içerisinde ceza indirimi de var, af da var, erteleme de var. Elbette tutuklu ve hükümlünün ailelerini düşünürken, suçtan zarar görenleri, mağdurları gözetmek zorundayız. Bu konuda toplumda bir mutabakat oluşmalı.” (EVRENSEL)

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2018, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER