MİT TIR'ları davasında Berberoğlu ve Gül'e ceza verilmedi

Berberoğlu'na ceza verilmesine yer olmadığı belirtilirken Gül hakkında davanın düşmesi kararı verildi

MİT TIR'ları davasında Berberoğlu ve Gül'e ceza verilmedi
Millî İstihbarat Teşkilâtı (MİT) TIR'larına ait görüntülerin yayınlanmasına ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Enis Berberoğlu ile Adalar Belediye Başkanı ve eski Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün "Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte yardım" suçundan yargılandıkları davada karar açıklandı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Erdem Gül ve avukatları katıldı. Sanık Enis Berberoğlu ise duruşmaya gelmedi. 

Duruşmada, sanık Gül ve avukatların son savunmalarının ardından dosyayı karara bağlayacağını açıklayan mahkeme heyeti, duruşmanın kapalılık kararına son vererek, aleni duruşmaya geçti. 

Kapalılık kararının kaldırılmasının ardından izleyiciler ve basın mensupları salona alındı. 

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Erdem Gül hakkındaki ''silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan açılan davanın basın kanunu gereğince düşürülmesine, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında da, daha önce aynı suçtan aldığı cezası bulunması nedeniyle yeniden ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi.

Kararın ardından T24'e konuşan Erdem Gül, "Bu dava buz gibi bir gazetecilik davasıdır. Dosyada manşetler var. Delil olarak gösterilenler haberdir. Gazetecilik suç değildir. Hak, hukuk ve adalet de bugün yok gibi görünebilir ama bir bakarsınız bir dakikada gelir" dedi. / T24

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2019, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER