Mithat Sancar Diyarbakır'da konuştu: Bizim zaten ittifakımız var

HDP Eş Genel Başkanı Sancar: En geniş barış ve demokrasi ittifakını kurmak amacındayız. Bizim burada zaten bir ittifakımız var. 2019 yerel seçimlerinden beri çalışmalarını yürüten bir ittifaktır bu...

Mithat Sancar Diyarbakır'da konuştu: Bizim zaten ittifakımız var

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Diyarbakır’da bir otelde 'Kürdistanî İttifak' partileriyle düzenlenen toplantıda konuştu.

Sancar ittifak tartışmaları hakkında "En geniş barış ve demokrasi ittifakını kurmak amacındayız. Bizim burada zaten bir ittifakımız var. 2019 yerel seçimlerinden beri çalışmalarını yürüten bir ittifaktır bu ama şimdi gerçekleştirdiğimiz toplantı ittifakla da sınırlı değildir. Partilerle buluşma toplantısıdır” dedi.

Toplantının, Türkiye’de barışa, demokrasiye, Kürt sorununun demokratik çözümüne ve Türkiye’nin yeni bir demokratik başlangıç yapmasına ilişkin yolu ortaya koyacağını belirten Sancar, şöyle devam etti: "İmkanlarımızı birleştirmek için acil sorunlarımız var. Çok temel gündemlerimiz var, bizim deklarasyonda asıl amacımız temel mesele ve acil gündemlerle ilgili toplumun tüm kesimlerine yönelik bir müzakere ve diyalog süreci başlatmaktır. Sorunlarımızı siyaset zemininde demokrasi, demokratik yollarla ve müzakere yöntemiyle çözebileceğimize inanıyoruz.

Elbette müzakere sadece aynı şekilde düşünenlerin birbirleriyle sohbeti ve diyaloğu değildir, farklı düşünenlerle de konuşma, tartışma yolları açma arayışıdır. Ve sorunlarımızın çözüm yolunun da geçtiğine inanıyoruz. Bizim oluşturmaya çalıştığımız barış ve demokrasi ittifakı dediğim gibi özellikle Kürt sorununda demokratik çözümü ve barışı hedefliyor. Ama Türkiye’nin bütününde yeni bir demokratik başlangıcı da bunun ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Çünkü Türkiye’nin demokrasi sorunuyla Kürt sorununda çözüm ve barış ayrılmaz bir şekilde iç içe geçmiştir.

Toplantıya HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkanı Mehmet Kamaç, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (T-KDP) Başkanı Mehmet Emin Kardaş, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Meclis üyesi Ali Haydar, Azadi Hareketi  Genel Başkan Yardımcısı Cemal Satı, Kürdistan Demokrat Partisi-Kuzey (KDP-Bakur) Sertaç Bucak, Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD) üyesi Halim İpek ve HDP milletvekilleri katıldı. /  MA- DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER