MSB'den 'Bağdadi operasyonu' açıklaması: ABD bilgilendirdi

Milli Savunma Bakanlığı, ABD'nin Suriye'nin İdlib vilayetinde, Türkiye sınırına çok yakın bir noktada IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'yi öldürdüğü belirtilen özel operasyonla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, 'operasyon öncesinde askerî makamlar arasında bilgi alışverişi ve koordinasyonda bulunulduğu' belirtildi.

MSB'den 'Bağdadi operasyonu' açıklaması: ABD bilgilendirdi
Milli Savunma Bakanlığı, ABD’nin dün gece Suriye-Türkiye sınırında düzenlediği ve IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi’nin öldürüldüğü öne sürülen operasyonla ilgili açıklama yaptı.


Hem İngilizce hem Türkçe olarak yapılan paylaşımda, “ABD tarafından İdlib’e dün gece yapılan operasyon öncesinde askerî makamlar arasında bilgi alışverişi ve koordinasyonda bulunulmuştur” denildi.

REUTERS’A KONUŞAN TÜRK YETKİLİ: BAĞDADİ 48 SAAT ÖNCE GELDİ

Reuters ajansına konuşan bir Türk yetkiliyse, TSK’ye Amerikan operasyonu hakkında önceden bilgi verildiğini belirterek, Bağdadi’nin olay yerine yaklaşık 48 saat önce geldiğini söyledi.

Operasyon haberini dünyaya duyuran Amerikan dergisi Newsweek, Türkiye’ye bilgi verilmediğini öne sürmüştü. İddia bir Pentagon yetkilisine dayandırılmıştı.

NE OLMUŞTU?

ABD’nin dün gece Suriye’nin İdlib vilayetinde, Türkiye sınırına çok yakın bir noktada yapılan operasyonla Bağdadi’yi öldürdüğü öne sürülüyor. Amerikan yönetimi bu iddiayı henüz resmen teyit etmiş değil ancak ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter’dan “Çok büyük bir şey oldu” açıklaması yapması, Beyaz Saray’ın Trump’ın TSİ 16.00’da bir açıklamada bulunacağını duyurması, Irak ve İranlı yetkililerin yanı sıra Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) operasyonu doğrular nitelikteki açıklamaları, dünya kamuoyunda heyecan yaratmış durumda. 

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2019, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER