Muharrem İnce'den Roboski açıklaması: Emri vereni bulacağım

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, atanamayan öğretmenler ve Hakkari'deki mitingine ilişkin açıklamalarda bulundu. Roboski'de 34 köylünün öldürülmesine ilişkin de konuşan İnce, "Kürt çocuklarına kaçakçı dediniz. Cumhurbaşkanı olunca o bombayı atma emrini kimin verdiğini bulamayacağımı mı sanıyorsunuz?" dedi.

Muharrem İnce'den Roboski açıklaması: Emri vereni bulacağım
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Roboski’de 34 köylünün savaş uçakları bombalanmasına ilişkin ’emri veren kişiyi bulacağını’ söyledi. İnce, “Cumhurbaşkanı olunca o bombayı atma emrini kimin verdiğini bulamayacağımı mı sanıyorsunuz” dedi.

‘BOMBALARLA VURULMUŞ KÜRT ÇOCUKLARINA KAÇAKÇI DEDİNİZ’

Muharrem İnce dün akşam Halk Tv’de açıklamalarda bulundu. Atanamayan öğretmenler, Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybedenler ve Hakkari’deki mitingi hakkında konuşan İnce, 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı sınır Roboski köyünde 34 kişinin savaş uçakları tarafından bombalanmasıyla ilgili, “12 yaşında bombalarla vurulmuş Kürt çocuklarına kaçakçı dediniz. Cumhurbaşkanı olunca o bombayı atma emrini kimin verdiğini bulamayacağımı mı sanıyorsunuz?” dedi.

‘YUHALATAMAYACAKSIN’

İstanbul’da Gezi eylemleri sırasında yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın annesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yuhalatılmasını da hatırlatan İnce, “15 yaşında toprağa girmiş çocuğun annesini Alevi diye yuhalatamayacaksın” diye konuştu.

İnce, geçtiğimiz günlerde Hakkari’de yapmış olduğu mitingin de kendisini çok etkilediğini söyledi. İnce şöyle devam etti: “Şehir turu yaparken el sallamalarına baktım. Yalova’da miting yaptık 10 kişi el sallamadı. Hakkâri’de herkes bana el salladı. Bir de bana şunu dediler: Bugün Rize’de yaşayanların söylediği şey şu; 1977’deki Ecevit havası hissediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı olarak, ‘pislik, tezek’ gibi şeylerin konuşulmasını istemediğini söyleyen İnce, “Gelsinler projelerimizi konuşalım. Adama şunu söylerler: Testinin içinde ne varsa ağzından o çıkar” diyerek atanamayan öğretmenler ile ilgili olarak da, “350 bin atanamayan öğretmen var. Hâlâ daha birleştirilmiş sınıflar var Türkiye’de. Sabahçı-öğlenci öğrenciler var. Öğretmenlerimiz işsiz, öğrencilerimiz öğretmensiz. Türkiye eğitimini halletmeden hiçbir şeyi halledemez. Terörü bitiremez, fakirleşir” açıklamasında bulundu.

İnce, cumhurbaşkanı olması halinde bir öğretmen cumhurbaşkanı olarak sözleşmeli öğretmenliğin ve performans değerlendirmesinin kaldırılacağını kaydetti: “24 Haziran’da meslektaşlarım bir performans değerlendirmesi yapsın.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2018, 00:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER