Mustafa Kemal Atatürk törenlerle anıldı

Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yılında ülkenin dört bir yanında anılıyor. Saat 09:05'te birçok yerde saygı duruşu yapıldı.

Mustafa Kemal Atatürk törenlerle anıldı
Cumhuriyetin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla tüm Türkiye’de anma törenleri düzenleniyor. Vefatının 81’inci yılında Anıtkabir başta olmak üzere tüm illerde tören yapıldı.

Atatürk’ün İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda vefat ettiği saat 09.05’te tüm Türkiye’de saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu. Anıtkabir’deki törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk’ün mozolesi önünde yapılan saygı duruşunun ardından Anıtkabir özel defterini imzaladı.

Erdoğan özel deftere, “Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, cumhuriyetimizin kurucusu ilk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ahirete irtihalinin 81. yıl dönümünde bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Merhum Atatürk ve silah arkadaşları ile bin yıldır bu toprakları bizlere vatan yapmak için mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizin aziz hatıraları milletimizin kalbinde hep yaşayacaktır. Kendisinin emaneti olarak cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, geliştirmek, güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ruhu şad olsun” yazdı.

Törene, Erdoğan’ın yanı sıra Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Meclis Başkanvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Celal Adan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yüksek yargı organı başkanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, kuvvet komutanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. İkinci anma töreni Beştepe’de gerçekleşecek.

Atatürk’ün vefat ettiği Dolmabahçe Sarayı’nda da tören düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde ziyaretçiler saraya geldi.

Atatürk’ün vefatının 81’inci yılında Meclis’te de tören düzenlendi. Törene, TBMM Başkanvekili Levent Gök, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, AK Parti Grup başkanvekilleri Bülent Turan ve Cahit Özkan, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM İdare amirleri AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin ile MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, milletvekilleri, Meclis bürokratları ve çalışanlar katıldı. / DUVAR

Binlerce kişi Dolmabahçe Sarayı’na giderek törenlere katıldı.

Anıtkabir’i ziyaret edenler Atatürk’ün mozolesine çiçek bıraktı.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2019, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER