Neçirvan Barzani IKBY başkanı seçildi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde 2017 yılından beri boş olan başkanlık koltuğunun yeni sahibi belli oldu. Başbakan Neçirvan Barzani, 111 sandalyeli parlamentoda 68 oyla bölgesel yönetimin başkanı seçildi.

Neçirvan Barzani IKBY başkanı seçildi
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) başkanlık seçimleri tamamlandı. Bölgesel yönetimin Başbakanı Neçirvan Barzani, bölgesel parlamento tarafından yeni başkan seçildi.


Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) adayı Barzani’nin, bugün 84 vekilin katılımıyla düzenlenen parlamento oturumunda 68 oy aldığı açıklandı.

KYB BOYKOT ETTİ

111 sandalyeli parlamentoda, adaylardan birinin 56 oy alması ilk turda seçilmek için yeterli. Bölgenin ikinci büyük partisi olan ve parlamentoda 21 sandalyesi bulunan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile Yeni Nesil hareketinin oturumu boykot ettiği belirtiliyor. Diğer yandan, Barzani’nin diğer dört rakibi hiç oy alamadı.

Barzani’nin başkanlık görevi için başbakanlığı bırakması gerekirken, yeni kabineyi kurma görevini kuzeni Mesrur Barzani’ye vermesi bekleniyor.

BAŞKANLIK KOLTUĞU 2017’DEN BERİ BOŞTU

IKBY’deki başkanlık koltuğu, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani’nin Eylül 2017’deki bağımsızlık referandumundan sonra istifa ettiği 1 Kasım 2017 tarihinden bu yana boş. Barzani o dönemde, görev süresinin dolduğuna dikkat çekerek istifa etmiş ve yeniden aday olmayacağını açıklamıştı. (Dış Haberler) 

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2019, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER