Neçirvan Barzani'ye İngiltere'den davet

Bağdat-Erbil hattındaki gerilimin çözümü için Londra da devreye giriyor. İngiltere Başbakanı Theresa May, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'yi Londra'ya davet etti.

Neçirvan Barzani'ye İngiltere'den davet
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, İngiltere Başbakanı Theresa May tarafından Londra’ya davet edildi. Rudaw’ın haberine göre davet, iki liderin bu sabah yaptığı telefon konuşmasında geldi. May Barzani’yi İngiltere’ye davet ederek, “Kürdistan Bölgesi Başbakanı’nı Londra’da görmekten mutlu olacağız ve Irak’taki sorunları yakından görüşebileceğiz” dedi.


İngiltere Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamada, May’in Barzani’ye, “İngiltere, Irak anayasası çerçevesinde Kürt halkının haklarının ve kimliğinin korunması için çalışmaya devam edecek” dediği kaydedildi. Sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğine vurgu yapan May, “Başbakan Barzani’nin, Irak Federal Mahkemesi’nin Irak’ın toprak bütünlüğünün korunmasıyla ilgili kararına saygı duyduklarını açıklamasını olumlu bulduğunu” ifade etti.

İngiltere Başbakanı Theresa May.

İki başbakanın, ortak bir mekanizma çerçevesinde Erbil ve Süleymaniye havalimanlarının, en kısa zamanda uluslararası uçuşlara açılmasını umduklarını ifade ettiği de belirtildi. Barzani ve May, terörle mücadelede koordinasyonun önemine değinerek, Kürdistan Bölgesi ve İngiltere halkının güvende olmasına vurgu yaptı.

Birleşik bir Irak’ta Kürdistan Bölgesi ve Kürt halkına desteğini  de vurgulayan May, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin, siyaset, ekonomi ve güvenlik alanlarında kurumların halka daha iyi hizmet verilebilmesi için reform yapılması gerektiğine işaret etti. (Kaynak: Rudaw)

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER