NYT'den Afrin harekatı yorumu: Kürt milliyetçiliğini tetikleyebilir

New York Times: Erdoğan Suriye'deki Kürtlere saldırarak işleri daha da kötü hale getiriyor. Bu saldırı, bölgede Kürt milliyetçiliğini tetikleyebilir.

NYT'den Afrin harekatı yorumu: Kürt milliyetçiliğini tetikleyebilir
Türkiye’nin Afrin harekâtı Batı basınının gündeminden düşmüyor. Amerikan gazetesi New York Times, başyazılarından birini bu konuya ayırdı. NYT ‘Türkiye’nin endişelerinin haklı olduğunu’ belirtse de, “Fakat Erdoğan Suriye’deki Kürtlere saldırarak işleri daha da kötü hale getiriyor. Bu saldırı, bölgede Kürt milliyetçiliğini tetikleyebilir” yorumu yaptı.


Gazete, çözümün Türkiye’de barış sürecinin tekrar başlaması olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“ABD ve NATO’nun Erdoğan’a, Türkiyeli Kürtlerle 2015’te askıya alınan barış görüşmelerine yeniden başlaması için baskı yapması gerekiyor. Türkiye cumhurbaşkanına, uzun zamandır dışlanan bir azınlık olan Suriyeli Kürtlerin sahip olacağı yarı özerk bir bölgenin Türkiye’yi tehdit etmeyeceği ve Suriyeli Kürtlerin Türkiyeli Kürtlerle işbirliği yapmayacağına dair teminat verilmeli. Kürtler bu şartları kabul etmeli, insan hakları normlarına uymaya söz vermeli, Kürt olmayanların bölgelerinde yaşamalarına izin vermeli ve bölgenin bağımsız bir devlet haline gelmeyeceğini kabul etmeli. Türkler ve Kürtler savaşırken, Esad Suriye üzerinde kontrolünü yeniden sağlamak için bastırıyor.”

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2018, 19:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER