Ömer Çelik: Erdoğan muhalefetle görüşebilir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde revizyon yapılacağı iddiaları için "Aksaklık ve tıkanıklık olan yerlerin, eksik görülen yerlerin üzerine gidilecek" dedi. Konuyla ilgili muhalefetin de görüşünün alınabileceğini belirten Çelik "Cumhurbaşkanımız, muhalefet liderleriyle de görüşebilir" dedi.

Ömer Çelik: Erdoğan muhalefetle görüşebilir
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi birinci yılını doldururken, muhalefetin eleştirileri de sürüyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sistemde revizyon tartışmalarıyla ilgili olarak, “Nerelerde aksaklık varsa bunlar tespit edilecek. Milletvekillerimizin eleştirileri ve değerlendirmeleri not alınıyor. Aksaklık ve tıkanıklık olan yerlerin, eksik görülen yerlerin üzerine gidilecek” açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

‘SİSTEM MEŞRU’

Toplantı sonrası açıklama yapan Çelik, özetle şunları söyledi:

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milletimizin onayıyla yürürlüğe girmiş bir sistem. Sistemle ilgili geniş bir değerlendirme yapılıyor. Sistem meşrudur, milletin onayından geçmiştir. Pratikle ilgili konuları tartışıyoruz. Sistemin en büyük özelliği vatandaşın devletten hızlı hizmet alabilmesi. Nerelerde aksaklık varsa bunlar tespit edilecek. Milletvekillerimizin eleştirileri ve değerlendirmeleri not alınıyor. Aksaklık ve tıkanıklık olan yerlerin, eksik görülen yerlerin üzerine gidilecek.

(Babacan’ın istifası) AK Parti kendi gündemine hâkimdir. Cumhurbaşkanımız o konuyla ilgili değerlendirmesini söylemiş oldu. Kendi işimize bakıyoruz, kendi meselemize odaklanıyoruz.

(Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın açıklamaları) Yeni bir sayfa açılabilirdi ama bakanın üslubu uygun değil. Yunanistan Dışişleri Bakanı bu üslupla devam edecekse bunun iyi sonuçları olmayacaktır. Tek taraflı bir şımarıklık söz konusu. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2019, 20:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER