Önder: Talebimiz merhamet veya şefkat değil, adalet

Ahmet Türk'ün sağlık kontrollerinin ardından açıklama yapan HDP'li vekil Önder ‘talebimiz şefkat, merhamet falan değildir adalet talep ediyoruz' dedi

Önder: Talebimiz merhamet veya şefkat değil, adalet
İstanbul'a getirilen Ahmet Türk'ün sağlık kontrollerinin ardından açıklama yapan HDP'li vekil Sırrı Süreyya Önder, Türk'ün özellikle yaşı itibariyle kalbi ve böbreklerinde sıkıntı olduğunu ve 4-5 gün içerisinde raporun çıkacağını belirterek, "Talep ettiğimiz bir şefkat, merhamet falan değildir. Ağırlıklı olarak talebimiz adalettir" dedi. 


Mardin Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün İstanbul Adli Tıp Kurumu'na getirilmesi ile HDP milletvekilleri Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Ağrı Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık da ATK'ye geldi. Burada yetkililerle görüşen vekiller adına açıklamada bulunan Önder, “Talep ettiğimiz bir şefkat, merhamet falan değildir. Ağırlıklı olarak talebimiz adalettir" dedi. 

Sadece Türk için değil demokratik siyasetin gerçekliğine inanmış ve bunun gereğini yerine getirmiş başta belediye eşbaşkanları, milletvekilleri ve eş genel başkanları olmak üzere herkes için adaletin bir an önce tecelli etmesi ve bu saçmalığın bir an önce bulmasını dilediklerini söyleyen Önder, bunların içinde Türk'ün durumunun ayrı bir önem arz ettiğini dile getirdi. Önder şöyle devam etti: "Hayatını demokratik siyasete ve barışa adamış bir Kürt bilgesidir Ahmet Bey. Ona yapılanlar fazladan bir halka, bir halkın ortak yaşam ve barış umuduna hakaret etme niteliğindedir. Ve bu zemini ortadan kaldırma işlevinden başka bir şey görmez. Bu anlamda biraz önce başta Ahmet Bey olmak üzere bütün arkadaşlarımızın gasp edilen özgürlüklerinin bir an önce iade edilmesini talep ediyoruz.” 

Türk’ün sağlık durumuna ilişkin ise Önder, “Sağlığı özellikle böbrekleri ve kalbi yaşı itibariyle sıkıntılı. Raporun maksimum 4-5 gün içerisinde çıkacağını söylediler” şeklinde konuştu. 

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Adli Tıp Kurumu’na gelerek, HDP'li milletvekillerinden Türk'ün durumuna ilişkin bilgi aldı. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2017, 19:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER