Özkiraz: Muharrem İnce maksimum yüzde 6 oy alır

Avrasya Araştırma Başkanı Özkiraz, parti kuracağı belirtilen Muharrem İnce'nin alabileceği maksimum oy oranının yüzde 6, minimum oy oranının yüzde 4 olduğunu öne sürdü. Özkiraz, "İnce hâlâ popüler ama kredisinin, karizmasının bir kısmını kaybetti. Bir kısmını da Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş gibi popüler bir aday çıkması durumunda kaybedebilir" dedi.

Özkiraz: Muharrem İnce maksimum yüzde 6 oy alır
Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, yeni parti kuracağı söylenen Muharrem İnce’nin seçmen gözünde kredisinin bir kısmını kaybettiğini öne sürdü.

Kemal Özkiraz, Youtube kanalından paylaştığı videoda, CHP’nin Muharrem İnce gibi bir markayı daha iyi kullanması gerektiğini, 37. Olağan Kurultay’dan önce, kurultay sırasında ve kurultaydan sonra onurlandırılması gerektiğini söyledi. İnce’nin partisini kurarsa Cumhur İttifakı’na katılmayacağını belirten Özkiraz şunları söyledi:

‘YÜZDE 31’İ KORUMASI ZOR’

“O zaman bu ittifakın içerisinde olunacaksa yeni bir partiye ne hacet? Bu parti sadece Muharrem İnce’yi adaylaştırmak için kurulacaksa günü geldiğinde Millet İttifakı’nın bileşenleri hepsi anlaşır da bir çatı aday çıkarırsa Muharrem İnce ayrıksılık mı yapacak? O da kesin değil. Kaldı ki Cumhurbaşkanı adaylığı kesin olsa bile Muharrem İnce’nin eski yüzde 31’i koruması çok zor. Bırakın yüzde 31’i diğer partilerin de adayı varken Muharrem İnce’nin yüzde 10’larda oy alması bile çok zor.

HDP VE İYİ PARTİLİLERİN VERDİĞİ OY

Özkiraz, İnce’nin aday olduğu 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde İYİ Parti ve HDP’nin liderlerinin partilerinden daha düşük oy aldığını hatırlattı ve şöyle dedi: “İnsanlar partilerine oylarını verdiler. Liderlerine de ‘Seni seviyoruz ama kazanırsa bu kazanır kusura bakma biz Muharrem’e oy vereceğiz’ diyerek Muharrem İnce’ye oy verdiler. Aynısı Muharrem İnce’nin başına gelecek. Ben öte yandan Muharrem İnce’yi küçümsemiyorum. Öye yüzde 1’lerden daha fazla oy alır derken de bir matematikle konuşuyorum.”

İMAMOĞLU VEYA YAVAŞ ADAY OLURSA

Kemal Özkiraz, Muharrem İnce ile CHP arasında 24 Haziran seçimlerinde yüzde 8 kadar oy farkı olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Bu fark neden oluşuyor? Akşener ile partisi arasındaki 3 puan, Demirtaş ile partisinin arasındaki 3,5 – 4 puan ve MHP’ye oy veren ama Cumhurbaşkanlığında Erdoğan’ı tercih etmeyen 2 puanlık seçmenin 1 puanının oraya yansıması. Fark bu. Yani Muharrem İnce karşıdan da yüzde 1 – 2 kadar oy alıyordu. Topladığımızda yaklaşık 8 – 9 oranında oy yapıyor. Muharrem İnce hâlâ popüler ama kredisinin, karizmasının bir kısmını kaybetti. Bir kısmını da Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş gibi popüler bir aday çıkması durumunda kaybedebilir. O yüzden Muharrem İnce’nin alacağı maksimum oy 6, minimum oy 4’tür.” / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2020, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER