Reina katliamına ilişkin 11 kişi tutuklandı

Reina katliamına ilişkin soruşturma kapsamında aralarında saldırganın eşi Zarina Nurullayeva'nın da bulunduğu 11 kişi tutuklandı.

Reina katliamına ilişkin 11 kişi tutuklandı
Reina katliamına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 11 kişi akşam saatlerinde savcılık tarafından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmişti. Hakimlik sorgularının ardından 11 kişinini tümü, "Terör örgütü üyeliği ve Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından, ayrıca şüpheliler arasında yer alan Tuersung Xıanmıxıdıng ile Bakhtiiar Abdurashıdov "39 kez Kasten öldürmeye yardım" suçundan tutuklandı.


Savcılığın, hakimliğe gönderdiği sevk yazısında, katil Masharipov'un eşi Zarina Nurullayeva'nın saldırıdan sonra gerçek ismini gizliyerek Fatıma Abdurrahim kod ismini kulandığını, Nurullayeva'nın da IŞİD terör örgütü mensubu olduğu belirtildi. Nurullayeva'nın iki IŞİD mensubuyla birlikte Esenyurt'taki saklandıklarının tespit edildiği, Nurullayeva'nın buradan eşi Ortaköy saldırganı Masharipov ile buluşturulmak üzere Pendik'e naklettirildiği anlatılmıştı. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2017, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER