Reuters'dan İnce yorumu: En güçlü konuşmacı

İngiliz haber ajansı Reuters, CHP'nin Muharrem İnce'yi cumhurbaşkanı adayı göstermesini yorumladı. Ajans, "CHP Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı en önde gelen ve en dövüşken milletvekillerinden birini aday gösterdi" ifadelerini kullandı.

Reuters'dan İnce yorumu: En güçlü konuşmacı
CHP’nin Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklaması uluslararası basının da gündeminde. İngiliz haber ajansı Reuters, dünya çapındaki abonelerine servis ettiği haberde, ‘CHP’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a karşı en önde gelen ve en dövüşken milletvekillerinden birini‘ aday gösterdiğini belirtti.


İnce’nin “Herkesin cumhurbaşkanı olacağım” sözlerine yer verilen haberde, “İnce, parlamentoda muhalefetin en güçlü konuşmacılarından biri olarak tanınıyor” denilip şu ifadeler kullanıldı: “Erdoğan’ın sık sık kullandığı sert söylemleri karşılayabilecek, aynı zamanda hem muhafazakâr ve sağ kanattaki seçmenlerin, hem de partinin kendi tabanının desteğini alabilecek bir olarak görülüyor.

Reuters haberinde, “Fakat Erdoğan’a yönelik en inandırıcı meydan okuma CHP’den değil, MHP’den ayrılıp geçen yıl İYİ Parti’yi kuran eski içişleri bakanı Meral Akşener’den geliyor” denildi. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2018, 11:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Servet
Servet - 6 yıl Önce

valla muharrem bey bu göreve layık biri.başkaları gibi şaibeli biri değpildit

SIRADAKİ HABER