Rex Tillerson: Suriye'nin geleceğinde Esad yok

Geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray'ın 'Esad'ın geleceği Suriye halkına bağlı' açıklamasını yapmasının ardından Tillerson'dan aksi bir açıklama geldi.

Rex Tillerson: Suriye'nin geleceğinde Esad yok
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, "İdlib'teki saldırıyı Suriye hükümetinin yaptığına şüphe yok. Uygun bir yanıt vermeyi düşünüyoruz. Rusya, Esad'a verdiği desteği yeniden düşünmeli" dedi.


ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, İdlib'deki kimyasal saldırıyı değerlendirerek "Bu saldırıdan Beşar Esad liderliğindeki Suriye rejiminin sorumlu olduğundan şüphemiz yok, bu bilgilerimizi destekleyen deliller var" ifadelerini kullandı ve "Esad'ın gelecekte Suriye halkını yönetmede rolü olmayacak gibi görünüyor" dedi.

RUSYA'YA ÇAĞRI: DESTEĞİ GÖZDEN GEÇİRİN

"Rusya'nın Beşar Esad'a desteğini dikkatlice gözden geçirmesi çok önemli" diye ekleyen Tillerson "ABD, Suriye'de rejimi değiştirme çalışmasına önayak olacak mı?" şeklindeki bir soruya "Bu adımlar konusunda çalışma aşamasındayız" diye cevap verdi.

'ESAD'IN GELECEĞİ BELİRSİZ'

Tillerson, Esad'ın geleceği ile ilgili açıklamasında "Esad'ın gelecekteki rolü gerçekten belirsiz. Yaptığı bu hamlelere bakılırsa, Esad'ın Suriye halkını yönetmede rolü olmayacak gibi görünüyor" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerBeyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, geçtiğimiz günlerde de "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın geleceğinin Suriye halkına bağlı olduğunu yönündeki siyasi gerçeği ABD kabullenmeli" demişti. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER