Saadet Partisi Kürt raporu açıklayacak

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Kürtlerin meseleleri ile ilgilenmek görevimiz.

Saadet Partisi Kürt raporu açıklayacak
Diyarbakır’da konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AK Parti’yi, “Sorunlara çözüm vaadiyle çıktıkları yolda, kutuplaşmadan medet uman bir iktidar haline dönüştü” sözleriyle eleştirip, yakın zamanda Kürt sorunu raporu açıklayacaklarını söyledi.


Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu Toplantısı’nı Diyarbakır’da düzenledi. Mitanni Otel’de gerçekleştiren toplantıya Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katıldı. Genel Başkan Karamollaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye ve bölgede yaşanan sorunlar üzerinde durup, iktidara eleştiriler yöneltti.

‘ŞİKAYET ETMEYE HAKLARI YOK’

MA’nın haberine göre, Karamollaoğlu, “Ülkemiz geçmişte birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız tarafından yönetiliyor. Ülkemizin problemlerine onlar da çözüm aramaya çalışıyorlar. Ama üzülerek ifade ediyorum ki maalesef bu çabaları beklenen neticeleri bir türlü meydana getirmedi. Hem dünyamızın hem bölgemizin içinde bulunduğu problemlere bakarsak 15 sene iktidarda kalan bir partinin bu ülkenin sorunlarının çözülmemiş olmasından dolayı herhangi bir şikayette bulunmaya hakkı yok” diye konuştu.

‘İSRAİL POLİTİKASI İKİRCİKLİ’

Konuşmasında ülkenin bir çıkmaz içine girdiğini vurgulayan Karamollaoğlu, bu durumun iktidarın tutarsız politikalarından kaynaklandığını söyledi. İsrail’in Kudüs’ü başkent ilan etmesi ile ilgili iktidarın İsrail politikaları için ‘ikircikli’ eleştirisinde bulunan Karamollaoğlu, “Yani hem nalına hem mıhına vuruyor” dedi. Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında yaptığı konuşmanın ve teşkilat tarafından alınan kararların Birleşmiş Milletler tarafından tanınmadığını ve Doğu Kudüs kararının hiçbir kıymetinin olmadığını da söyledi.

‘BÜTÜN KÜRTLERİN MESELELERİYLE İLGİLENMEK GÖREVİMİZ’

Sonrasında bölgede yaşanan gelişmeler üzerinde durup, “Ülkemiz ve bölgemiz bir çıkmaz içinde. Ülkede tüm sorunların üstü örtülüyor” diyen Karamollaoğlu, AK Parti içinse, “Sorunlara çözüm vaadiyle çıktıkları yolda, kutuplaşmadan medet uman bir iktidar haline dönüştü” ifadelerini kullandı.

Ardından sözü Kürt sorununa getiren Karamollaoğlu, parti olarak sadece Türkiye’de değil Irak, İran ve Suriye’de yaşayan Kürtlerin de meseleleriyle ilgilenmeyi önemli bir görev bildiklerini kaydetti. Karamollaoğlu, şunları söyledi: “Erbakan hocamız 1991’de Refah Partisi’nin Ankara’daki kongresinde cesaretle kapsamlı olarak ele almıştı. Eğer o gün Erbakan hocamızın gündeme getirdiği konular ciddi olarak ele alınmış olsaydı, bugün böyle bir problem belki de hiç yaşanmayacak veya asgariye inecekti. Üzerinde durulmadığı, tedbirler alınmadığı için bu konuyu daha sonra başka şekillerde gündeme getirdi. En son Bingöl’de yaptığı konuşma ne yazık ki Erbakan hocamızın siyasi hayatını, o dönem için noktalamasına vesile kılındı. Partilerimiz kapatıldı. Biz itham altında tutulmaya çalışıldık.”

‘ANADİL HAKKI İLK PRENSİBİMİZDİR’ 

Anadilde eğitim hakkı üzerinde de duran Karamollaoğlu, “Partimizin bölgeye ilişkin ilk prensiplerinden biri anadilde konuşma ve eğitim hakkıdır. Aslında biz buna yeni bir boyut kazandırarak anadilde konuşma değil de, anadili kullanma hakkı olarak görmekteyiz. Sadece böyle bir hakkın var olması ile değil, bu hakkın kullanılması için koşullar yapılmalı” dedi.

‘BÖLGE TEMSİLİYETİ TÖHMET ALTINDA’

Karamollaoğlu, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve tutuklu diğer milletvekillerinin durumuna da değindi. Suçları ispatlanmadıkça tutuklu bulunmalarını yanlış bulduklarını dile getiren Karamollaoğlu, “Milletvekillerinin anayasal hakları var. Anayasal hakları engellenmemeli” dedi. Temel Karamollaoğlu, “HDP Eş Genel Başkanı ve milletvekillerinin tutuklanması ile bölge temsiliyetinin töhmet altında bırakıldığını” ifade ederek, bölgede birtakım görüşmeler yaptıklarına dikkati çekerek, uzun süredir üzerinde çalıştıkları Kürt sorununa ilişkin raporu yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2017, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER