SAADET'li vekil sayısı 2’ye düştü

CHP listelerinden seçime giren Saadet Partili altı adaydan üçü milletvekili seçildi. Ancak, yurt dışında kullanılan oyların Türkiye geneline yansıtılması sonucu bu sayı ikiye düştü.

SAADET'li vekil sayısı 2’ye düştü
Kesin olmayan sonuca göre, İstanbul 3. Bölge 9. sıra adayı Nazır Cihangir İslam ile Konya 2. sıra adayı Abdulkadir Karaduman, CHP listelerinden ilk kez milletvekili seçilen isimler oldu. İstanbul 1. Bölge 11. sıra adayı Hüseyin Emre Bağce ise yurt dışı oylar nedeniyle milletvekili seçilemedi.


Milliyet’ten Bahar Atakan’a konuşan
 SP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Karaduman, CHP çatısı altında Meclis’te bulunacak olmasına ilişkin, “Hakkın, hukukun, adaletin üstün tutulduğu her lokasyonda hizmet etmeye hazırız. Olaylara ideolojik yaklaşım sergilemenin doğru olmadığı kanaatindeyim. Emeğe, alın terine ve bu uğurda mücadele noktasında her yerde bulunabiliriz” açıklamasını yaptı.

‘HER İNSANIN ACISINA MERHEM OLACAĞIZ’

“Türkiye’de dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun kalbi ve kanadı kırık olan her insanın acısına merhem olacağız” diyen Karaduman, “Gergin hale getirilen bir toplum var. Daha güzel bir ülkenin inşaası için çalışacağız. Bu ülkede insanların siyasi inancı, dini inancı, hassasiyete ne olursa olsun mutlu yaşayacağı, farklılıklarla birlikte toplumsal barış için çalışacağız” ifadesini kullandı.

CHP ve SP’nin ittifak yapmasının önemli olduğunu söyleyen Karaduman, “Her iki partinin de hak, hukuk, adalet tutumu ülkeyi milli olanlarla, gayri milli olanlar diye ayırmanın önüne geçti; dindar olanlarla, gayri dini olanlar diye kategorize etmenin önüne geçti. Çok farklı inançlara, yaşam tarzına mensup olanlar ortak paydada buluştu. Toplumsal barışın, kardeşliğin tesis edilmesine ihtiyaç var” dedi.

‘GÜNEY KUTBU’NDA DA OLSA MÜCADELE EDECEĞİZ’ 

İslam da, “Hak, hukuk, adalet mücadelesini Güney Kutbu’nda da olsak devam ederiz. Yerimiz neresi olursa olsun çalışmalarımız devam eder. Bugüne kadar gelişimiz belli, gittiğimiz yön belli. Seçim sonuçlarına baktığımızda, yüzde 42,56, Ak Parti için 7 Haziran gibi bir sonuç. Önce milletin vekili, hatta bütün insanların, sokaktaki hayvanın, dağın-taşın vekili olmaya gayret edeceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2018, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER