Sarıgül, Kılıçdaroğlu ile görüştü: 'Yerel seçimler için canla başla çalışacağız'

Partisini kapatarak CHP'ye katılan Mustafa Sarıgül, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Sarıgül "CHP'ye bir oy daha kazandırmak, yerel seçimlere iyi şekilde hazırlanmak için canla başla çalışacağız" dedi.

Sarıgül, Kılıçdaroğlu ile görüştü: 'Yerel seçimler için canla başla çalışacağız'

CHP listelerinden Erzincan Milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül’ün partisi Türkiye Değişim Partisi'nin (TDP) olağanüstü kongre ile kendini feshederek CHP’ye katılmasının ardından Sarıgül, birleşme tutanaklarıyla birlikte CHP Genel Merkezi'ne gitti.

'CHP'YE BİR OY DAHA KAZANDIRMAK İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ'

Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra kameraların karşısına geçen Sarıgül, şöyle konuştu:

"TDP, bugün olağanüstü kurultayını yaparak CHP'mizle birleşme kararı almıştır. Gün ayrışma günü değil, gün birleşme günü. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na bütün TDP'li arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bugünden sonra bütün TDP'liler kararlı, verimli ve uyumlu bir şekilde CHP'ye bir oy daha kazandırmak için, yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanmak için canla başla çalışacağız. 

TDP'li binlerce arkadaşımın CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na selamlarını, saygılarını ve birleşme tutanaklarını iletiyorum. İnanıyorum ki hep birlikte inançlara saygılı laikliği, ulusal birliği, demokrasiyi, barışı, özgürlüğü ve kültürlerin bir arada anlayış birliği içerisinde yaşayacağı doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Birlikte yol yürümekten de onur ve gurur duyuyorum."

'AYRILIKTAN DEĞİL BİRLİKTE OLMAKTAN YANAYIZ'

Kemal Kılıçdaroğlu ise şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Sarıgül ve arkadaşları TDP olarak CHP'ye katılma kararı aldılar. Son derece mutluyuz. Seçimlerde çok sık tekrar ettiğimiz bir slogan vardı, "Birleşe birleşe kazanacağız" diye. Biz ayrılıktan değil birlikte olmaktan yanayız. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmaktan yanayız. Bu birlikteliğe katkı veren Sayın Sarıgül ve arkadaşlarını yürekten teşekkür ederim."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER