Selahattin Demirtaş sosyal medyadan miting yaptı

Tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, HDP sosyal medya hesapları üzerinden miting konuşması yaptı. "1 oy çok şeyi değiştirir. Hepimiz şimdi daha umutlu, daha heyecanlı, daha coşkulu bir tempoyla seçimlere hazırlanıyoruz" diyen Demirtaş, "Kardeşliğin ülkesini kuracağız. Alın terine ve bilime yatırım yapacağız" ifadesini kullandı.

Selahattin Demirtaş sosyal medyadan miting yaptı

Edirne Cezaevi’nde tutuklu olan HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, bir ilke imza attı! Demirtaş, sosyal medya hesapları üzerinden miting yaptı.
Telefonda eşine propoganda yapan tek adayın kendisi olduğunu olduğunu belirten Demirtaş, 20 aydır yasadışı şekilde cezaevinde olduğunu belirterek, “Kanunsuz bir kararla adeta siyasi bir rehine olarak tutuluyorum” dedi.

HDP’nin sosyal medya hesaplarında yayınlanan video, Demirtaş’ın eşi ve ailesine yaptığı konuşmayla başlıyor. Demirtaş’ın seçim mitingi konuşmasının tam metni şöyle:

MAHKEMELERE SİYASİ BASKI YAPILIYOR: 20 aydır burada yasa dışı bir şekilde, hukuksuz, kanunsuz bir kararla adeta siyasi bir rehine olarak tutuluyorum. Bugüne kadar benim ve arkadaşlarımın hakkında hiçbir şekilde adil yargılama yapılmadı. Bütün mahkemelere siyasi baskılar uygulanarak hukukun üstünlüğü ilkesi açıkça ihlal edildi.

İFTİRA KAMPANYASI: Bununla birlikte, elim kolum bağlıyken her gün televizyonlarda, gazetelerde hükümet yetkileri bana yönelik iftira kampanyalarına hız kesmeden devam ediyorlar. Cevap hakkımı kullanmam bile mümkün değilken, her türlü karalamayı yaparak siyasi tezgâhlarını sürdürüyorlar. Ancak sizler bütün gerçeklerin farkındasınız. Bunu biliyor ve görüyorum. Benim durumum sadece bir örnektir. Bugün artık ülkenin tamamı, yurttaşlarımızın tümü adaletsizliğin mağduru haline gelmiş durumdadır. Adaletsizlik sadece adalet saraylarında yaşanmıyor. Hastanelerden üniversitelere, tarlalardan fabrikalara, devlet dairelerinden sokaklara kadar her gün, her yerde herkese karşı adaletsiz uygulamalara tanıklık ediyoruz.

ÜLKE YARI AÇI CEZAEVİNE DÖNDÜ: Türkiye bir bütün olarak yarı açık cezaevine dönüştürüldü maalesef. Bununla tam bir korku toplumu, korku imparatorluğu oluşturmak istiyorlar. Oysa devletin işi yurttaşlarını korkutmak değil hizmetkârı olmaktır. Fakat son yıllarda yaşanana anti demokratik uygulamalar, Türkiye toplumunu dünyanın en mutsuz en karamsar halkına dönüştürdü. Ülkemiz kendi içinde kamplara, kutuplara ayrıştırılıp paramparça edilirken dışarda da yalnızlaşıp, itibarsızlaşan bir duruma getirildi.

HAK ETMİYORUZ: Elbette hiçbirimiz böylesi kötü bir yönetimi hak etmiyoruz. Dünyanın en güzel, en zengin toprakları üzerinde yaşayan yurttaşlar olarak. Ne mutsuzluğu ne de yoksulluğu asla hak etmiyoruz. Bu bizim kaçınılmaz kaderimiz değil, buna mecbur ya da mahkum değiliz. Şimdi hep birlikte el ele verip geleceğin demokratik Türkiye’sini, yeni yaşamını, mutlu ve özgür bir yaşamı inşa edebiliriz.

KARDEŞLİK ÜLKESİ OLACAĞIZ: Değerli kardeşlerim bugün umutsuz olmanın, yılgınlığın, korkmanın zamanı değildir. Ülkemizin bütün sorunlarını barışarak, dayanışarak, birlik içinde çözebiliriz. Hiçbir yurttaşımızı düşman gibi görmeden, ötelemeden, örselemeden yürek yüreğe verip büyük bir kardeşlik ülkesi olacağız. İnsanlarımızı partilerine göre, kimliğine, mezhebine, cinsiyetine göre ayırmayacağız. Devlette tam demokrasi ve hukukun üstünlüğünü egemen kılacağız. Devlet hepimizin devleti, ülke hepimizin ortak vatanıysa herkese adil ve eşit davranan bir yönetim oluşturmak da bizim boynumuzun borcudur. Kimse kendini üvey evlat gibi hissetmesin, kimse ayrımcılığa uğramasın diye, 81 milyonu kucaklayacak yepyeni bir politikayı hayata geçireceğiz.

ALIN TERİNE VE BİLİME YATIRIM YAPACAĞIZ: Zengin topraklarımızdan, denizlerimizden, tarihi ve kültürel mirasımızdan tam kapasite yararlanacağız. Betona ve gereksiz inşaatlara değil toprağa, emeğe, alın terine, üretime, bilime yatırım yapacağız ve bu yoksulluğu mutlaka yeneceğiz. Türkiye gibi zengin bir ülkede sefalet içinde yaşamaya mecbur bırakılanların utancı ülkeyi yönetenlere aittir. Ülkemizi bu utançtan mutlaka kurtaracağız.

DAHA UMUTLUYUZ: Hepimiz şimdi daha umutlu, daha heyecanlı, daha coşkulu bir tempoyla seçimlere hazırlanıyoruz. Ben burada dört duvar arasındayım ama biliyorum ki binlerce Demirtaş şimdi tarlalardadır, çapadadır, fındıktadır. Demirtaş şimdi maden ocağında, atölyededir. Derste, anfide, meydanlarda, alanlardadır. İnşaatta, şantiyede, grevde direniştedir Demirtaş. İşten atılmıştır. İşsizdir, yoksuldur Demirtaş. Gençtir, kadındır, çocuktur. Türk’tür, Kürt’tür, Çerkes’tir, Pomak’tır, Boşnak’tır. Alevi’dir, Sünn’dir ama ille de ümitlidir, coşkuludur. Halaydadır, govenddedir, horondadır Demirtaş.

SİZSİNİZ DEMİRTAŞ: Edirne’de hücrede tutulan değil, sizsiniz Demirtaş. Kendinize güvenin. Kendinizi onurlandırın. Kendinize verin oyunuzu. 1 oy HDP’ye 1 oy Demirtaş’a deyin.

BİR OY ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİRİR: Unutmayın, bir oy çok şeyi değiştirir. Senle değişir güzel kardeşim. Şimdi, daha güzel günler adına değişim zamanıdır. Haydi birlikte yapalım, birlikte kazanalım. Hepinizi en sıcak duygularımla, özlemle, hasretle selamlıyorum.
Mutlaka kazanacağız ve özgür günlerde mutlaka görüşeceğiz. Hoşça kalın.

BİR İLK

Demirtaş, miting öncesi mesajında ise “Herkese günaydın. Sanırım dünyada ilk kez, bir cumhurbaşkanı adayı cezaevinden miting konuşması yapacak. Bugün saat 11.00’de HDP sosyal medya araçlarından sizlere sesleniyorum. Görüşmek üzere…” ifadesini kullandı.

 

AGİT-PA DEMİRTAŞ’LA GÖRÜŞTÜ

AGİT-PA Seçim Gözlem Heyeti, Edirne Cezaevi’nde tutuklu olan HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Salahattin Demirtaş’ı ziyaret etti. AGİT-PA, Demirtaş ile cezaevinde görüşen ilk yabancı heyet oldu.

HDP, Selahattin Demirtaş’ın görüşmede hem kendi tutukluluğuna hem de seçim sürecinde HDP ve muhalefetin karşı karşıya olduğu hak ihlallerine dair görüş ve değerlendirmelerini AGİT-PA Heyeti’ne ilettiğini de kaydetti. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2018, 01:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER