Selvi: Erdoğan'a tuzak kuruluyor

Abdülkadir Selvi, Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti'nin birbirinden koparılmaya çalışıldığını iddia ederken, bu çalışmayı 'tuzak' olarak niteledi. Selvi ayrıca Ali Babacan'ın bu hafta AK Parti'den istifa edeceğini, Davutoğlu'nun da sonbaharda parti kuracağını öne sürdü.

Selvi: Erdoğan'a tuzak kuruluyor
Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Recep Tayyip Erdoğan’a ‘tuzak kurulmaya çalışıldığını’ öne sürdü. Selvi, ‘bazı güçlerin AK Parti ve Erdoğan’ı birbirinden ayırmaya çalıştığını’, ‘Erdoğan’ın AK Parti ile olan bağlarını koparmak için uğraştığını’ iddia etti. Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül ve Ali Babacan’ın kurması muhtemel siyasi partiden de bahseden Selvi, Erdoğan-Babacan ile görüştüğünü ve aralarında geçen diyalogları yazdı.

‘BABACAN BU HAFTA AK PARTİ’DEN İSTİFA EDECEK’

Davutoğlu’nun eylül-ekim aylarında parti kuracağını anlatan Selvi, Ali Babacan’ın bu hafta AK Parti’nin kurucular kurulu üyeliğinden istifa edeceğini yazdı. Babacan’ın 30 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmeye cebinde istifa mektubuyla gittiğini, fakat “Seçimlere gidilirken istifa etmem doğru olmaz” dediğini iddia eden Selvi görüşmenin mutlu sonla noktalanmadığını belirtti.

Babacan Erdoğan’a getirdiği eleştiriler üzerine Erdoğan’ın ‘O zaman partide kal, bunları birlikte yapalım’ dediğini yazan Selvi, Babacan’ın ‘Ben artık helalleşme sürecine girdim. Size bilgi vermeye geldim. Ben AK Parti’den koptum” dediğini ifade etti.  Erdoğan’ın ‘Parti mi kuruyorsun?’ sorusuna Babacan’ın ‘Evet, parti kuruyorum’ dediğini anlatan Selvi yazısını “İşin özü Abdullah Gül, Ali Babacan görünümlü bir parti kuruyor.” cümlesiyle noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2019, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER