Siyasi Cesaret Ödülü Demirtaş'a verilecek

'Özel Siyasi Cesaret Ödülü' tutuklu bulunan HDP eski Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş'a verilecek. HDP'li Hişyar Özsoy, "AKP-MHP ittifakı dışarıdan gelen bütün eleştirilere ve yerine getirilmesi gereken tüm uygulamalara kendini kapatmış durumda" dedi.

Siyasi Cesaret Ödülü Demirtaş'a verilecek
İlerici İttifak (Progressive Alliance) “2019 Özel Siyasi Cesaret Ödülü”nü bu yıl HDP eski Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş’a verecek.

Bianet’ten Ruken Tuncel’in haberine göre, ödül  İlerici İttifak’ın 15 Kasım’da Stockholm’de yapacağı toplantıda verilecek. HDP Dış İlişkiler Sorumlusu Hişyar Özsoy, Demirtaş’ın 18 Eylül’de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire’de görülen duruşmasına da değinerek, “Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Selahattin Demirtaş’ın duruşmasında üçüncü taraf olarak dahil olmuş ve Selahattin Başkan’ın lehine güçlü bir savunma yapmıştı. Farklı yerlerden birçok destek söz konusu. Fakat AKP-MHP ittifakı dışarıdan gelen bütün eleştirilere ve yerine getirilmesi gereken tüm uygulamalara kendini kapatmış durumda. Bu da sadece mevcut iktidarın değil, dışarıda Türkiye’nin de imajını çok fazla zedeliyor” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2019, 18:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER