Siyasilerden 'İstiklal Caddesi' açıklamaları: Endişeyle takip ediyoruz

İstanbul’da meydana gelen patlamanın ardından siyasiler 'baş sağlığı' mesajları paylaştı.

Siyasilerden 'İstiklal Caddesi' açıklamaları: Endişeyle takip ediyoruz

İstanbul Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamaya ilişkin, siyasi parti liderleri sosyal medya hesaplarından açıklamalar paylaştı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun…” ifadelerini kullandı. ANFA Altınpark'ta düzenlenecek "Ankara Esnaf Buluşması"na katılan Akşener, "Son dakikada hepinizi haberdar olduğu acı haberi alınca da misafirlerimiz buraya geldiği için iptal edemedik. Çok acı günde beraberiz. Öncelikle terörle, terör saldırısı üzerinden şehit edilmiş, hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun, ailelerinin başı sağ olsun. Yaralılarımıza da şifa diliyorum" dedi. 

AKŞENER: SALDIRIYI KINIYORUM

Akşener sözlerine şöyle devam etti: "Bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. En kısa sürede faillerinin bulunması için ne yapılması gerekiyorsa yapılmasına biz de yardımcı olmak isteriz. Bunun da takipçisi olacağız. Arkadaşlarımızı bu konuyla ilgili görevlendirdik. Şu anda hayatını kaybetmiş vatandaşlarımız için de içeride bir Kuran Tilaveti yapılacak. Keşke çok daha güzel bir ortamda beraber olabilseydik. Ama bizim gibi stratejik öneme sahip ülkelerin bu tür problemleri oluyor. Tekrar söylüyorum bu alçakça saldırıyı kınıyorum, hem şahsım hem arkadaşlarım adına."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise, “Başımız Sağ Olsun. İstanbul İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana geldiğini ve can kayıplarının olduğunu üzüntüyle öğrendim” ifadelerine yer verdi ve şöyle devam etti: “Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. Başımız sağ olsun…”

BABACAN: ÇOK ÜZGÜNÜM

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan ise patlamaya dair, “İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Çok üzgünüm. Can kaybının artmamasını umut ediyorum” mesajını paylaştı.

KILIÇDAROĞLU: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da şu ifadeleri kullandı: "İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!"

AKDENİZ: HALKA YÖNELİK SALDIRILAR İNSANLIK SUÇUDUR

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, patlamanın ardından paylaştığı mesajında, “Halka yönelik saldırılar nereden gelirse gelsin insanlık suçudur. Taksim’deki patlamayı kınıyor, lanetliyoruz. 7 Haziran-1 Kasım 2015’teki toplu katliamlara, travmalara bir kez daha geçit yok. Ülkenin karanlık tünelden çıkması için emek ve demokrasi güçleri kenetlenmelidir” dedi.

ERKAN BAŞ: BİR AN ÖNCE BARIŞ İÇİNDE YAŞAYACAĞIMIZ GÜNLERE KAVUŞMAYI UMUYORUM

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş da patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, "İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden yurttaşlarımız için çok üzgünüm. Yakınlarına baş sağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Güzel ülkemizde bir an önce barış içinde, huzurlu ve güvenli yaşayacağımız günlere kavuşmayı umuyorum. #Taksim” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: İNCELEMELER SÜRÜYOR

Twitter hesabından paylaşım yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da, şu açıklamalarda bulundu: "İstiklal Caddesi’ndeki İtfaiye ekiplerimizden bilgi aldım. Emniyet ile koordineli şekilde alanda incelemelerini sürdürüyorlar. Sağlık çalışanlarımızın da yoğun bir çabası söz konusu. Yaşamını yitirenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dilerim."

Öte yandan İmamoğlu, yarın yapılması planlanan Muammer Karaca Tiyatrosu inceleme programını İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama nedeniyle ileri bir tarihe erteledi.

ŞENTOP: KURUMLARIMIZDAN YAPILAN AÇIKLAMALARI TAKİP EDİN

Resmi kurumlardan yapılan açıklamaların takip edilmesini talep eden TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un açıklaması ise şöyle: “İstanbul Beyoğlu İlçesi İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Hak'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına sabırlar niyaz ediyorum. Tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz Milletimizin başı sağ olsun. Devletimiz ilgili bütün kurumlarıyla olay yerinde ve patlamadan etkilenen tüm insanlarımızın ve bölge esnafının yanındadır. Vatandaşlarımızın resmî kurumlarımızdan yapılan açıklamaları ve bilgilendirmeleri takip etmelerini hassaten rica ediyoruz.”

HDP: DERİN ACI VE ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ

HDP Merkez Yürütme Kurulu da patlamanın ardından açıklama yaptı. Vefat edenlere başsağlığı ve yaralananlara şifa dileyen HDP’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Bugün İstanbul İstiklal Caddesi’nde yaşanan ve şimdiye kadar 6 yurttaşımızın hayatını kaybetmesine 53 kişinin de yaralanmasına neden olan patlamadan dolayı derin acı ve üzüntü duyuyoruz. Üzüntümüz ve acımız büyük, hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, halkımıza başsağlığı diliyoruz.”  / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER