Syriza'dan Selahattin Demirtaş'a davet

Perşembe günü (bugün) 19. 30’da Atina’nın Tae Kwon Do sahasında Yunan hükümetinin ana ortağı Syriza Partisi’nin 2. olağan kongresi başlıyor. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da kongrede konuşma yapacak.

Syriza'dan Selahattin Demirtaş'a davet
Pazar gününe kadar sürecek olan kongrenin açılışını Başbakan Aleksis Çipras yapacak. Kongrede bir konuşma da HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yapacak. Konuşmasında, ülkenin krizden çıkması için hükümetin tasarladığı planlar, şimdiye kadar yapılan adımlar ve Syriza’nın geleceği konularına değinmesi, ayrıca 3 sene önce gerçekleştirilen ilk kongreden bugüne kadar parti içinde yaşanan değişikliklerin bir dökümünü yapması bekleniyor. 

Çarşamba akşamı Maksimu Konağı’nda kongrenin düzenlenmesi ve ele alınacak konular, Aleksis Çipras’ın önderliğinde parti milletvekilleri ve parti üyeleri tarafından geç saatlere kadar teker teker gözden geçirildi. Kongrede alınacak kararların hükümetin istikametini büyük ölçüde belirleyeceğine inanıldığından ilgiyle bekleniyor. 

Syriza merkez kurulu sekreteri Panos Rigas ve parti başkanı Aleksis Çipras’ın açılış konuşmalarından sonra Avrupa Solu Partisi Başkanı Pierre Laurent, Kıbris’ın AKEL Lideri Andros Kiprianu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuşmalarıyla kongreyi selamlayacaklar.
Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2016, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER