Trump: Kürtleri terk etmedik, onlar özel insanlar

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin kuzeyinden asker çekerek Türkiye'nin olası operasyonuna geçit vermesi sonrası bir açıklama daha yaptı. Trump bir yandan Türkiye'yi överken, bir yandan da tehdit etti. ABD Başkanı, 'Kürtleri terk etme' eleştirisine de "Özel bir halk ve harika savaşçılar olan Kürtleri hiçbir şekilde terk etmedik" yanıtını verdi.

Trump: Kürtleri terk etmedik, onlar özel insanlar
ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’nin kuzeyinden çekilme kararı alarak Türkiye’nin olası harekatına geçit vermesi sonrası iç kamuoyunda başlayan tartışmaya Twitter üzerinden yanıt verdi. Trump Türkiye’yi bir yandan överken, bir yandan da ‘Kürtleri terk ettiği’ yönündeki eleştirileri savuşturmak için yine tehdit etti.


Trump ilk iki tweet’inde, Türkiye ile ABD arasındaki işbirliğine vurgu yapıp Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 13 Kasım’da ABD’ye gideceğini açıkladı. ABD Başkanı şu ifadeleri kullandı:

‘BRUNSON’I BENİM TALEBİMLE İADE ETTİLER’

“Birçok insan işlerine geldiği için Türkiye’nin ABD’nin büyük bir ticaret ortağı olduğunu, esasında F-35 savaş uçaklarımızın çelik iskeletini onların yaptığını unutuyor. Ayrıca onlarla iyi iş yapılıyor, bana İdlib Vilayeti’nde birçok hayatın kurtarılmasında yardım ettiler ve benim talebim üzerine, daha uzun yıllar hapis cezası olan Pastör Brunson’ı sağlıklı bir halde iade ettiler. Şunu da hatırlamak önemli, Türkiye NATO’da itibarı olan önemli bir üye. [Erdoğan] 13 Kasım’da benim misafirim olarak ABD’ye geliyor.”

‘KÜRTLERİ TERK ETMEDİK’

ABD Başkanı, Türkiye’yi öven bu tweetlerin ardından bu kez Kürtleri terk etme eleştirisini yanıtlamaya geçti. İki yeni paylaşımda bulunan Trump, bu bağlamda Türkiye’yi yine ‘ekonomisini yok etmekle’ tehdit etmekten geri durmadı.

ABD Başkanı şu ifadeleri kullandı: “Suriye’den çıkma sürecinde olabiliriz ama özel bir halk ve harika savaşçılar olan Kürtleri hiçbir şekilde terk etmedik. Keza, bir NATO ve ticaret ortağı olan Türkiye’yle de ilişkilerimiz çok iyi. Türkiye zaten büyük bir Kürt nüfusa sahip ve Suriye’nin o bölümünde sadece 50 askerimizin kalmış olmasına ve onların da oradan çıkmış olmasına rağmen, kendilerinin sebepsiz veya gereksiz bir savaşa girmelerinin ekonomilerini ve son derece kırılgan olan para birimlerini mahvedeceğini tümüyle anlıyorlar. Biz Kürtlere mali olarak ve silahlarla yardım ediyoruz!” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2019, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER