Tuma Çelik dosyası komisyona sunuldu

'Nitelikli cinsel saldırı' ile suçlanan ve HDP'den ihraç edilen Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması yönündeki rapor TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu'na sunuldu.

Tuma Çelik dosyası komisyona sunuldu
D.K. adlı kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılarak, fezleke hazırlanan ve HDP’den ihraç edilen Mardin Milletvekili Tuma Çelik ile ilgili olarak hazırlık komisyonunun raporu tamamlandı. Rapor Komisyon Başkanı AK Parti Milletvekili Ali Özkaya tarafından TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu’na sunuldu.

Komisyon Başkanı Ali Özkaya, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, raporu tamamlayıp, bugün Karma Komisyon’a teslim ettiklerini söyleyerek, “Hayırlı, uğurlu olsun. Bundan sonrası Karma Komisyon ve Genel Kurul’un takdirindedir. Karma Komisyon ve Genel Kurul ne karar verirse onun sonucunu hep beraber göreceğiz” dedi.

Bundan sonraki süreci de anlatan Özkaya, “Bugünden itibaren iç tüzük gereği Karma Komisyon’un 1 aylık süresi var. 1 Ekim itibarıyla TBMM açılacak. Orada Karma Komisyon Başkanı Bekir Bozdağ bey, ilgili milletvekiline savunma için süre verecektir bu süreçte. Yazılı veya takdir ederse sözlü. Bu 1 aylık sürenin sonunda Karma Komisyon toplanır, savunma alınır ve tahmin ediyorum o anda karar da verilir” şeklinde konuştu. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2020, 21:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER