Türkiye Erbil uçuşlarını başlatıyor

Başbakan Yıldırım, Irak’ın Erbil Havalimanı’nı uluslararası uçuşlara açma kararının ardından Türkiye'nin de bugünden itibaren buraya uçuşlara başlayacağını duyurdu.

Türkiye Erbil uçuşlarını başlatıyor
Başbakan Binali Yıldırım'dan Şamil Tayyar'ın iddialarına tepki: Kendisiyle görüşüldü. Kamuoyuna açıklamalar yapmak yerine yetkili organlarla ve sonunda yargıya intikal edecek şekilde girişimlerde bulunulmalı.

Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep’te ‘FETÖ borsası’ oluştuğunu söyleyen partisinin Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’a tepki gösterdi. “FETÖ ile mücadelede şüphe yaratacak kamuoyuna açıklamalar yapmak yerine yetkili organlarla ve sonunda yargıya intikal edecek şekilde girişimlerde bulunulmalı. Umarım bundan sonra bu şekilde davranılır” dedi.


Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Erbil’e uçuş yasağının kalktığını da belirterek, “Hava sahamızı bugün açıyoruz” dedi. Irak’ın Erbil Havalimanı’nı uluslararası uçuşlara açma kararının ardından Türkiye’nin de bugünden itibaren buraya uçuşlara başlayacağını duyuran Yıldırım, bu kararın sadece Erbil için olduğunu belirterek, “Süleymaniye’yi kapsamıyor çünkü orada halen terör örgütünün ülkemiz aleyhine faaliyetleri devam ediyor” dedi.

Yıldırım’ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

ABD MÜTTEFİĞİMİZ: Türkiye NATO üyesi bir ülke. Dolayısıyla NATO’nun sınırları Türkiye’nin güney sınırlarından başlıyor. Türkiye’nin güney sınırlarını teminat altına alacak her türlü ortak çalışmaya biz sıcak bakıyoruz. ABD Suriye’de bir takım yanlışlarına rağmen hâlâ bizim müttefiğimizdir. (Patriot) Bunlar S-400’lere alternatif değildir.

KUŞKUSU VARSA PAYLAŞSIN: (AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın Gaziantep’te görülen davalarda ‘FETÖ borsası oluştuğu’ ve kararların parayla verildiği yönündeki sözleri hakkında…)  Arkadaşımızla Hayati Yazıcı Bey görüşmeleri gerçekleştirdi. Türkiye topyekün olarak başına gelen en büyük belalardan biri olan FETÖ ile amansız mücadele veriyor. Bu mücadele hakkında şüphe uyandıracak her türlü girişim asla ve asla kabul edilemez. Bir arkadaşımızın bu yönde kuşkuları varsa bunu kamuoyu ile paylaşmak değil partimizin yetkili organlarına ya da yargıya intikal ettirilmesi daha doğru bir yol olur.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2018, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER