Üç ülkeden Suudilere çağrı: Aydınlatın!

İngiltere, Fransa ve Almanya'dan kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı için ortak açıklama: İnandırıcı bir soruşturmaya ihtiyaç var. Kaşıkçı'nın öldürüldüğü kanıtlanırsa, sorumlulardan hesap sorulmalı.

Üç ülkeden Suudilere çağrı: Aydınlatın!
İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girdiği 2 Ekim’den bu yana akıbeti aydınlatılamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunda Riyad yönetimi üzerindeki baskı artıyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın Suudilerin sorumluluğu kanıtlanırsa ‘ağır ceza verileceği’ açıklamasının ardından, İngiltere, Fransa ve Almanya’dan da ortak açıklama geldi.


Üç ülke, ‘inandırıcı’ bir soruşturma temennisini dile getirirken, Suudi Arabistan’dan da yanıt beklediklerinin altını çizdi. “Yaşananlar konusundaki gerçeğin ortaya çıkarılması için inandırıcı bir soruşturmaya ve -eğer gerekirse- sorumluların tespit edilmesine ve onlardan hesap sorulmasına ihtiyaç var” denilen açıklamada, “Bu bağlamdaki Suudi-Türk çabalarını teşvik ediyoruz ve Suudi hükümetinin tam ve ayrıntılı bir yanıt vermesini bekliyoruz. Bu mesajı doğrudan Suudi yetkililere de ilettik” ifadeleri kullanıldı. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2018, 23:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER