Uluslararası Koalisyon: Ortağımız SDG, hâlâ IŞİD'e karşı en etkili güç

IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon, Suriye'nin Badiye Çölü'ndeki IŞİD kamplarına hava saldırısı düzenledi. İlgili açıklamada, "Koalisyon ve ortağımız olan SDG, bu güvenli sığınakları teröristlerin elinden almaya devam edecek. SDG, Suriye'de hâlâ IŞİD'e karşı en etkili güçtür" ifadeleri kullanıldı.

Uluslararası Koalisyon: Ortağımız SDG, hâlâ IŞİD'e karşı en etkili güç

ABD liderliğinde IŞİD'le mücadele eden uluslararası koalisyon, Suriye'nin Badiye Çölü'ndeki IŞİD kamplarına hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Açıklamada, "Koalisyon ve ortağımız olan Suriye Demokratik Güçleri (SDG), bu güvenli sığınakları teröristlerin elinden almaya devam edecektir" denildi.

Koalisyon Sözcüsü Colonel Wayne Marotto’nun İngilizce, Arapça ve Kürtçe olarak Twitter'dan paylaştığı açıklamada, IŞİD'in yerleşim birimlerinden uzak olan bu kamplarda militanları eğittiği ve terör saldırıları planladığı belirtildi. Kampların 4 Ekim'deki (dün) hava saldırılarında yok edildiğini belirten Marotto, "Badiya Çölü'nün teröristler için güvenli bir sığınak olduğu, burada çok sayıda IŞİD savaşçısının yuvalandığı biliniyor. Suriye'yi tehdit eden istikrarsızlık ve belirsizlik nedeniyle Badiye Çölü gibi bölgeler teröristlerin çoğalacağı ortamlar sunuyor" ifadelerini kullandı.

Marotto'nun açıklamasında, IŞİD'e karşı SDG ile ortaklığın süreceğinin vurgulanması dikkat çekti. ABD'li komutan, "Koalisyon ve ortağımız olan SDG, bu güvenli sığınakları teröristlerin elinden almaya devam edecektir. Koalisyonla ortaklık içinde olan SDG, Suriye'de hâlâ IŞİD'e karşı en etkili güçtür. Uyguladığımız sürekli baskı ile IŞİD teröristleri için güvenli bir yer kalmayacak" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER