Vedat Ekinci Dosyasına Gizlilik Kararı Getirildi

Sınırı geçtiği için askerler tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Vedat Ekinci'nin ölümüne neden mermi çekirdeğinin kaybolduğu iddia edildi.

Vedat Ekinci Dosyasına Gizlilik Kararı Getirildi
Hakkari ‘nin Derecik ilçesinde önceki gün (1 Ağustos Perşembe) sınırı geçtiği için askerler tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Vedat Ekinci’nin (14) ölümüne ilişkin dosyaya gizlilik kararı getirildi.


Özgürlük için Hukukçular Derneği adına dosyayı takip eden Avukat Ramazan Kurt, savcılığın şüpheli askerlerin ifadesine henüz başvurmadığını belirtti.

Bianet’e konuşan Avukat Kurt şunları söyledi:

“Vedat Ekinci adlı çocuğun cenazesi olayın ardından helikopter ile Hakkari Devlet Hastanesi’ne getiriliyor. Burada otopsisi yapıldıktan sonra tekrar helikopter ile köyüne götürülüyor ve aynı gece defnediliyor.

“Valilik açıklaması gerçeği yansıtmıyor”

“Valilik, uyarı ateşi yapıldığını iddia ediyor fakat uyarı ateşinin doksan derecelik açı ile havaya yapılacağı düşünüldüğünde kurşunun sekerek bir kişinin ölümüne ve bir kişinin de yaralanmasına sebebiyet vermesi gerçeği yansıtmıyor.

“Olay yeri incelemesi yapılmadı”

“Güvenlik gerekçesi bahane edilerek olay yeri incelemesi yapılmıyor. Olayın failleri olan askerlerin sorgusu yine askeri kurum tarafından yapılıyor. Bu hukuka aykırı bir durum, şayet bir olayda eğer fail polisse sorgusu polisler tarafından yapılamaz, askerse asker tarafından yapılamaz. 

“Şüphelilerin ifadesi alınmadı”

“Ayrıca savcılıktan, olayın aydınlanmasını sağlayacak en önemli delil olan mermi çekirdeğinin kayıp olduğunu öğrendik. Savcılık dosyaya gizlilik kararı ve de basın yasağı getirdi. Şu an ön otopsi raporuna ve dosyanın detaylarına dair bilgi edinemiyoruz. Savcılık şüpheli askerlerin ve görgü tanığı yakınlarının ifadesini henüz almadı. İfadelerin pazartesi alınacağı belirtildi."  / BİANET

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2019, 23:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Aydoğdu
Hasan Aydoğdu - 4 yıl Önce

Canım kardeşim seni çok özledim mekanı cennet olsun
allah bu zülmü kabul etmesin allah sizleri kahır etsin size seçimler de destek verenler de sizin gibi ırkçı dır

SIRADAKİ HABER