Yıldırım: 2019’a kadar seçim yok

Başbakan Yıldırım, 'Sınırlı bir değişiklik yapacağız ve en kısa sürede de referanduma götüreceğiz. Ondan sonra artık seçim falan yok' dedi,

Yıldırım: 2019’a kadar seçim yok
Başbakan Yıldırım, TİM İhracat Zirvesi etkinliğine katılarak bir konuşma yaptı. Güven ve istikrarın olmadığı ülkelerde ekonominin gelişmeyeceğini, toplumsal huzurun da olmayacağını söyleyen Yıldırım, “Burada bazı arkadaşların kötümser bir ruh halini gördüm. Bu durum doğrusu bizim ülkemiz için hak ettiğimiz bir durum değildir” diye konuştu.

‘2017’DE SEÇİM FALAN YOK’

Türkiye’nin geleceğinde belirsizliğin olmadığını söyleyen Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Belirsizlik varmış algısı oluşturmaya çalışanlar var. Çok net. Türkiye’nin şimdi önümüzde bir iş kaldı onda da bir mesafe kat ettik. Darbeden kalan ve 2007 Cumhurbaşkanlığı seçilememesinden kaynaklı daha sonra referandumla Cumhurbaşkanının halk tarafından seçiminin gerçekleşmesiyle ortaya doğan bir mevcut durum var. Bu durum anayasayla uyuşmuyor. Şimdi yapacağımız iş bu hükümet sistemini mevcut anayasayla uyumlu hale getirmek ve böylece bu alandaki enerji kaybına da son vermek. Bu da belli. Bu çok kapsamlı bir değişiklik olmayacak. Sınırlı bir değişiklik yapacağız ve en kısa sürede de referanduma, milletin önüne götüreceğiz. Ondan sonra artık seçim falan yok. 2017’de seçim falan yok. 2018’de de yok 2019’a kadar hiçbir şey yok. İşinize gücünüze bakın kardeşim. Şimdi seçim zamanı değil geçim zamanı.” 

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2016, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER