Yıldırım: Ölümden daha büyük ölümler var onlar için

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası darbenin arkasında olmakla suçlanan Fethullah Gülen’in ABD’den iadesi talebini yineledi. Yıldırım, “FETO gelecek hesap verecek. Hesabı sorarken intikam duygusuyla hareket etmeyeceğiz. Adaletle hesap soracağız” dedi.

Yıldırım: Ölümden daha büyük ölümler var onlar için

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Konuşmamın başında can alan kan döken terör örgütlerini bir kez daha lanetliyorum. Dün PKK tarafından şehit edilen polislerimiz evvelsi gün Şırnak Beytüşşebap ilçe gençlik kolları başkanımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

“Dün Diyarbakır’da trafik denetleme görevini yapan polis kardeşlerimize bomba yüklü kamyonla saldırdılar polislerimiz şehit oldu, sivil vatandaşlarımız hayatını kaybetti.

“PKK’nın Kürt sorunu diye bir sorunu yok”

“PKK’nın Kürt sorunu diye bir sorunu yok, olsa olsa Kürt vatandaşlarımızın PKK gibi bir sorunu var. Bizim görevimiz de bu sorunu ortadan kaldırmak, yani bu eli kanlı terör örgütünü aramızdan uzaklaştırmak. Bölgenin sorununu bölgenin insanı ile halletmek.

“Bunlar ne yerli ne milli”

“Bunlar ne yerli ne milli, bunların üst aklı dışarıda parayı veriyorlar öldürüyorlar dur diyorlar duruyorlar aynen FETÖ gibi. Bunlar yukarıda çatı gibi birleşiyor. Akıl aynı üst akıl.

“Burada Türkiye’nin geleceği kardeşliği yok ülkemizin toprak bütünlüğü yok. Ne var, İran’dan Suriye’den Irak’tan Türkiye’de toprak kopararak bölgede istikrarsızlığı kalıcı hale getirmek. Yani Türkiye’yi Irak gibi, Yemen, Mısır gibi yapmak.

“Planları Türkiye’yi iç karışıklığa sürüklemekti”

“15 Temmuz’da plan Recep Tayyip Erdoğan’ı halletmek ve Türkiye’yi iç karışıklığa sürüklemekti. 15 Temmuz sabahı suçüstü yakalandılar.

“Dostlarımız darbeyi kınamak yerine darbecilerin nereden hata yaptıklarını anlatmaya başladılar.

“FETO gelecek hesap verecek”

“Hesap sorulacak; FETO gelecek hesap verecek. Şehitlerimizin kanını döken herkesten hesap sorulacak. Hesabı sorarken intikam duygusuyla hareket etmeyeceğiz. Adaletle hesap soracağız. Türk adaleti hesap soracak.

“İdam bir sefer ölümdür ama…”

“İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için. O da tarafsız ve adil yargılamadır.”

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2016, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER