YSK'den İstanbul'da 5 ilçede tam sayım kararı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul'daki oy sayımıyla ilgili son bilgileri paylaştı: YSK'den 21 ilçede sayım kararı çıktı. 5'inde tam sayım, geri kalanlarında geçersiz oylar sayılacak. 3 ilçede bitti. Sonuçta çok fazla değişen bir şey yok

YSK'den İstanbul'da 5 ilçede tam sayım kararı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul’da oyların yeniden sayımıyla ilgili yeni kararlar aldı. Oyların yeniden sayılacağı ilçe sayısı 21’e yükseldi. 18 ilçedeki itirazlar ise reddedildi.

FOX TV’de Çalar Saat’in konuğu olan CHP Sözcüsü Faik Öztrak “Herkes itiraz edebilir ama elinde delil olması lazım. İtiraz edilmesi için sandık başındaki görevlilerin şerh koydurmuş olması lazım. Sıkıntı burada. İtiraz haktır. Ama bu hakkı suistimal edilmemesi için hukuki olaması lazım. Bu sabah itibariyle 18 ilçede ilçe seçim kurulları talepleri reddetmişti. 21 ilçede sayım kararı çıkmış. 5’inde tam sayım, geri kalanlarında geçersiz oylar sayılacak. 3 ilçede bitti. Sonuçta çok fazla değişiklik yok” dedi.


İtiraz sürecinin hızlı bir şekilde sonuçlandırılmaması halinde sandığa olan güvenin sarsılacağını belirten Öztrak, “YSK’nin gece yarısı kararı da çok sağlıklı karar değildir” eleştirisinde bulundu.

PROVOKASYON UYARISI

CHP İstanbul İl Başkanlığı ise yerel provokasyon uyarısı yaptı. Twitter hesabından bir sosyal medya paylaşımını örnek gösteren İl Başkanlığı, şu açıklamayı yaptı: “Bugün sosyal medyada partimize yönelik yapılan bu akıl dışı paylaşımların tümü yalan ve mesnetsizdir. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden bu tür paylaşımların kaynağını bulmak yetkili makamların görevidir. CHP olarak bu komplocular hakkında suç duyurusunda bulunacağız.” (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2019, 18:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER