Yüksekdağ: Bu savaş bütün halkların savaşıdır

Kobanê direnişi ile dayanışmak için Suruç'a giden HDP ve diğer parti temsilcilerinden oluşan heyet, Rojava-Kobanê sınırındaki nöbet eylemine katıldı.

Yüksekdağ: Bu savaş bütün halkların savaşıdır
Kobanê direnişi ile dayanışmak için Suruç'a giden HDP ve diğer parti temsilcilerinden oluşan heyet, Rojava-Kobanê sınırındaki nöbet eylemine katıldı. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 500 metre ötede bir savaşın yaşandığını belirterek, “Bu savaş bütün halkların savaşıdır” dedi.


Kobanê direnişi ile dayanışmak için Suruç'a giden HDP ve diğer parti temsilcilerinden oluşan heyet, Rojava-Kobanê sınırındaki nöbet eylemine katıldı. Heyet, sınırın sıfır noktasına giderek açıklama yaptı.

Heyette, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, SYKP Eş Genel Başkanı Tuncay Yılmaz, EHP Genel Başkanı Sibel Uzun, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, YSGP Eş Genel Başkanı Naci Sönmez, ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya, Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut, HDP Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Ayla Akat Ata, Aysel Tuğluk, Levent Tüzel, İbrahim Binici yer aldı.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Türkiye'nin her yerinden gelerek Kobanê'yi sahiplenen partilere ve duyarlı herkese teşekkür etti.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise, "500 metre ötede bir savaş var. Bu savaş bütün halkların savaşıdır. Bugün halklar kendilerine dayatılan sınırları, hapishaneleri reddediyor. Türkiye hükümeti bu savaşta en başından beri yanlış, haksız tarafı seçmiştir. Burada dökülen her damla kanın vebali hükümetindir. Bugünden itibaren Türkiye hükümetini halkların ve hakların yanında yer almaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Daha sonra söz alan diğer parti ve kurum temsilcileri de Rojava'daki direnişle dayanışma halinde olacaklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER