Yüksekdağ: Müzakereyi sizden icazet almak için başlatmadık

HDP Eşbaşkanı Yüksekdağ İstanbul’dan hükümete mesajlar verdi. Yüksekdağ, “Müzakereyi ve çözüm mücadelesini sizden icazet almak için başlatmadık.” dedi.

Yüksekdağ: Müzakereyi sizden icazet almak için başlatmadık

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ bugün İstanbul’dan hükümete seslendi ve müzakereyi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hükümeti’nden icazet almak için başlatmadıklarını söyledi.

Yüksekdağ konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:

“Müzakereyi ve çözüm mücadelesini, müzakere için mücadeleyi biz size sorarak, sizden icazet almak için başlatmadık. Sizin tavrınızla da bu asla ve asla bitmeyecek. Sayın Abdullah Öcalan’ın bir başmüzakereci olarak ve Türkiye barışının, bölge barışının lideri olarak muhatap alıp ya bu sorunu çözeceksiniz ya da kendi çözümsüzlüğünüz içinde kıvrana kıvrana yok olacaksınız.

6-8 Ekim direnişi döneminde onlarca insanımız işte bu saldırı ve çözümsüzlük politikalarının kurbanı haline getirilmiştir. İşte bu hükümet politikalarıyla bu ölümler yaşanmıştır.

Hükümet, siyasi iktidar partimizi hedef göstererek, Halkların Demokratik Partisi’ni bir siyasi linç yoluyla devre dışı bırakmaya çalışarak bu tarihsel suçundan ve ayıptan kurtulamaz.

Biz siyasi iktidarı, derhal halkımız üzerinde uyguladığı baskı ve terör politikalarından vazgeçmeye, barışçıl çözümü ve müzakerenin yoluna girmeye davet ediyoruz. İzledikleri yol asla yol değildir. Halkımız demokratik direnişini sürdürmeye devam edecek.”

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER