Yüksekdağ: Öcalan'la bir an önce görüşme sağlansın

PKK lideri Öcalan’la görüşmesi talebiyle 50 gönüllünün Diyarbakır’da başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevini ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Öcalan ile görüşmenin bir an önce sağlanmasını istedi.

Yüksekdağ: Öcalan'la bir an önce görüşme sağlansın

PKK Lideri Abdullah Öcalan’la görüşmesi talebiyle 50 gönüllünün Diyarbakır’da başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık greviniHalkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ile Ertuğrul Kürkçü ve HDP milletvekilleri destek ziyaret etti.

Ziyarette konuşan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, şunları söyledi:

“Barışçıl demokratik bir Türkiye’nin önü açılabilir”

“Bu savaşın başlamasının tek nedeni PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın başlattığı çözüm sürecinin devlet tarafından bitirilmesi. Şimdi övüne övüne masayı nasıl devrildiğini anlatıyorlar. Masasının bacağını sağını solunu zor bulursunuz diyorlar.

“Bir pişkinlik küstahlık bunlarla siyaset yapıyoruz. Ama Türkiye toplumu bunlarla yönetilmeyi hak etmiyor. Barışçıl demokratik bir Türkiye’nin önü açılabilir. Öcalan yaptığı tarihsel çağrıyla 3 yıl boyuncu Türkiye’de kan akmadı. Evlere cenazeler gitmedi. Bakın bugün hamasetle çok büyük bir acının ve toplumsal projenin durumun üstünü örtmeye çalışan bir siyaset var.

“Öcalan’dan haber almak istiyoruz”

“İktidarı bir soru soruyor, çok basit bir şey talep ediyoruz. Diyaloğun önünün açılmasını istiyoruz. Bakalım bize verdiği yanıt şu; her şey kontrolümüz altında, denetimimiz altında. Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği ile ilgi bir sorun yok.

“Biz Sayın Öcalan’dan haber almak istiyoruz. Biz senden haber almak istemiyoruz. Bizler doğrudan Öcalan’dan haber almak istiyoruz ve bu çok meşru, hukuki ve karşılığı olan bir taleptir. Bu tip yaklaşımlarla böyle ciddi bir insani krizin ortadan kalkmasını sağlayamazsınız.

“50 gündür haber dahi alamıyoruz”

“Yaklaşık 50 gündür dolaylı herhangi bir biçimde haber dahi alamıyoruz ve siz kendi ağzınızla söylüyorsunuz. Saldırıda bulunuldu, kontrol sağlandı.

“Neden avukatı, ailesinden hiçbir fert İmralı Adasına gidemiyor. Belirlediğiniz, onayladığınız herhangi bir temsilci İmralı Adasına gidemiyor. Buna verebilecekleri hiçbir bir hukuki cevapları yok.

“Öcalan’a bu katı tecridi uygulayanlar en basit görüşme, haber alma talebine yanıt vermeyenler Türkiye halklarının çok büyük bir savaş karanlığının içine sürüklemeye çalışıyorlar.

“Bu savaş yönelimi karşısında barış iradesini büyütebilmek için doğru yerden başlamak, kritik yerdeki düğümü çözmek gerekiyor. Kritik yerdeki durum İmralıdadır, o noktadan çözmemiz gerekiyor.”

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2016, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER