Avrupa Ligi'nde ev sahiplerinin tur gecesi

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'ya kalan takımlar belli oldu. 32 takımın mücadele ettiği turda, 3 takım hariç, ilk maçı deplasmanda oynayan takımlar turu geçmeyi başardılar.

Avrupa Ligi'nde ev sahiplerinin tur gecesi
UEFA Avrupa Ligi son 32 turu bu gece oynanan maçların ardından tamamlandı. Villarreal, Atalanta ve Braga hariç, ilk maçı deplasmanda oynayan tüm ekipler turu geçmeyi başardı.

Son 16 turuna yükselen ilk takım dün akşam belli olmuştu. CSKA Moskova, 0-0 biten ilk maçın rövanşında evinde Kızılyıldız’ı 1-0 mağlup etti ve bir üst tura adını yazdırdı.

Gecenin en zorlu eşleşmesinde Atalanta ile Borissia Dortmund İtalya’da karşı karşıya geldi. İlk maçı 3-2 kazanan Dortmund, zorlu geçen bir mücadelenin ardından deplasmanda aldığı 1-1’lik beraberlikle turu geçen taraf oldu.

Dortmund’lu oyuncular, tur sevincini deplasmanda onları yalnız bırakmayan taraftarlarıyla kutladı…

Gecenin zorlu karşılaşmalarından biri de Almanya’da oynandı. İlk maçı deplasmanda 3-1 kazanan RB Leipzig, kendi evinde Napoli’ye 2-0 mağlup olmasına rağmen, zor da olsa turu geçmeyi başardı. Kupanın favorilerinden biri olarak gösterilen Napoli, böylece Avrupa defterini kapatmış oldu.

İlk maçı evinde 3-0 kaybeden Östersund, deplasmanda ilk yarısını 2-0 önde tamamladığı maçta Arsenal’i 2-1 mağlup etmeyi başararak bir sürprize daha imza attı. Bu sonuç turu geçmelerine yetmese de İsveç ekibi için unutulmaz bir Avrupa sezonu yaşanmış oldu.

Östersund, rüya gibi geçen sezonun ardından taraftarlarını selamlıyor…

Enes Ünal’ın 90 dakika forma giydiği maçta Villarreal, sahasında Lyon’a 1-0 kaybetti. “Sarı denizaltılar” ilk maçı da deplasmanda 3-1 kaybetmişti. Bu sonuçla Lyon bir üst tura çıkmayı başardı.

Atletico Madrid, deplasmanda aldığı 4-1’lik galibiyetin rahatlığıyla çıktığı rövanşı da 1-0 kazandı ve adını son 16’ya yazdıran takımlar arasına katıldı.

Romanya deplasmanında ilk maçı 1-0 kaybeden Lazio ise evindeki maçta Steaua Bükreş’i farklı mağlup etti: 5-1. Lazio’nun milli forveti Ciro Immobile, bu maçta hat-trick yaptı.

Ciro Immobile, maç sonunda galibiyeti kutlarken…

Kupanın güçlü takımlarından Zenit de ilk maçı 1-0 kaybetmesine rağmen evinde oynadığı rövanşta Celtic’i 3-0’la geçip tur atlamayı başardı.

Gecenin gollü maçlarından biri Portekiz’de oynandı. Sporting Lizbon evinde Kazakistan temsilcisi Astana ile 3-3 berabere kaldı. İlk maçı deplasmanda 3-0 kazanan Sporting, turu geçen takım oldu.

Gecenin toplu sonuçları şu şekilde oldu:

*CSKA Moskova 1-0 Kızılyıldız (0-0)

*Lokomotif Moskova 1-0 Nice (3-2)

Villarreal 0-1 Olympique Lyon* (1-3)

*Dinamo Kiev 0-0 AEK (1-1)

*Zenit 3-0 Celtic (0-1)

*Sporting Lizbon 3-3 Astana (3-0)

*Atl. Madrid 1-0 Copenhagen (4-1)

*Viktoria Plzen 2-0 Partizan Belgrad (1-1)

*RB Leipzig 0-2 Napoli (3-1)

*Lazio 5-1 Steaua Beükreş (0-1)

*Atletic Bilbao 1-2 Spartak Moskova (3-1)

*RB Salzburg 2-1 Real Sociedad (2-2)

Atalanta 1-1 B.Dortmund* (2-3)

*Arsenal 1-2 Östersund (3-0)

*Milan 1-0 Ludogorets (3-0)

Braga 1-0 Marsilya* (0-3)

*Tur atlayan takımlar

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2018, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER