Fatih Terim'in açıklamalarına cevap

Fatih Terim'in açıklamalarına mekanını basarak kavga ettiği Selahaddin Aydoğdu, avukatı Koray Battal aracılığıyla yanıt verdi. Kavganın neden ve nasıl çıktığına ilişkin detaylı açıklamalarda bulunan Battal, Terim'in alkollü olarak mekana geldiğini ve ne söyleyeceğini üç gün düşündükten sonra açıklama yaptığını savundu.

Fatih Terim'in açıklamalarına cevap
İzmir Alaçatı’da çıkan kavga ile ilgili dün basın toplantısı düzenleyen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’e baskın düzenlediği Yüzevler Kebap’ın sahibi Selahaddin Aydoğdu’nun avukatı Koray Battal bugün yanıt verdi. Battal, “Fatih Terim, Türk milletinin aklı ve vicdanıyla dalga geçiyor” dedi.

‘2 DAMADI VE 2 KORUMASI İLE’

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2 damadı ve 2 koruması ile 14 Temmuz gecesi İzmir’in Çeşme İlçesi Alaçatı Mahallesi’nde Selahaddin Aydoğdu’ya ait Yüzevler Kebapçısı’nda kavga etmişti. Kavga ardından Aydoğdu basın yoluyla tehdit suçu iddiasıyla Emniyet’e ifadeye çağrılmıştı. Olayın ardından dün açıklama yapan Fatih Terim, “Edepsiz bir teklif aldım, bu teklife icabet ettim” diye konuştu. Terim’in sözlerine bugün Aydoğdu’nun avukatından açıklama geldi. 

‘3 GÜN DÜŞÜNÜP 4’ÜNCÜ GÜN KONUŞTU’

Avukat Koray Battal, Terim’in konuyu saptırdığını ve gerçek dışı söylemlerde bulunduğu öne sürerek, şöyle konuştu: “Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, üç gün susup, konuyu düşündükten sonra, dördüncü gün konuşmuş ve Alaçatı’da yarattığı, utanç verici tabloyu, gerçek dışı söylemlerle, aslından uzaklaştırmaya çalışmıştır. Müvekkilim Selahaddin Aydoğdu, Çeşme Alaçatı’da açtığı Yüzevler mekanını çalıştırmaktadır.”

‘FATİH TERİM TELEFONLA ARADI’

Avukat Battal, kavganın neden çıktığını şöyle anlattı: “Müvekkilimin restoranının yanında, Fatih Terim’in damadı Ahmet Baran Çetin, önce bir mekan açmış, kısa süre sonra iki mekan arasına çarşıyı bölecek şekilde bir paravan kurmuştur. Müvekkilimden bağımsız olarak, çarşı yönetimi bu görüntüden rahatsız olmuştur. Yine müvekkilim dışında, yönetim bu durumu mekan sahibi Terim’in damadı ve ortağı olduğu öne sürülen ablasına iletmiştir. Bu durum üzerine 14 Temmuz akşamı Fatih Terim, müvekkilim Aydoğdu’yu telefon ile aramıştır. Terim’in sorusu üzerine, müvekkilim paravanla ilgili hiçbir şikayeti bulunmadığını, konunun çarşı yönetiminin inisiyatifinde geliştiğini belirtmiş, iyi niyetle Fatih Terim’i bilgilendirmiştir. Fatih Terim ise, hakaret etmeye başlamış ve müvekkilime neden damadının yanında dükkan açtığını sormuştur.

"MÜVEKKİLİM ‘BENİ TEHDİT ETMEYİN’ DİYE UYARDI"

“Bu saçma soru karşısında, Aydoğdu, kendisini sakin olmaya davet etmiştir” diyen Battal, şöyle devam etti: “Ama Terim, Aydoğdu’yu tehdit etmiş ve hakaretini sürdürmüştür. Müvekkilim ‘hocam beni tehdit etmeyin’ diye uyarmış, ama Terim tehdidini ‘oraya gelirim’ diyerek sürdürmüştür. Müvekkilim de, ‘Buyur gel o zaman hocam’ diye karşılık vermiştir. Alkollü olduğu her halinden belli olan Terim, Bodrum’dan Alaçatı’ya gelerek iki damadı, bir koruması ve damadının mekanından bazı kişilerin katılımıyla, müvekkilimin restoranını basmış, Aydoğdu ve çalışanlarına saldırmıştır. Müvekkilimin 3 çalışanı hastaneden darp raporu almıştır. Fatih Terim saldırıda, korunma amaçlı gördüğü direniş karşısında, yanındakilerle birlikte mekandan kaçmıştır. Güvenlik kameralarında bu baskın kayıtlıdır. Birden fazla kişiyle nitelikli yağma, kasten yaralama, tehdit ve hakaret suçlarının unsurları oluşmuştur. Konu şikayetimizle adli makamlara intikal etmiştir.”

‘MİLLETİMİZİN AKLIYLA ALAY EDİYOR’

Fatih Terim’in “15 Temmuz nedeniyle konuşmadım” sözlerine tepki gösteren Battal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fatih Terim, kameraların karşısında milletimizden özür dileyeceği yerde, gerçekleri saptırarak olayın yönünü damadı Ahmet Baran Çetin’in ablası ve iş ortağı olduğu söylenen Zeynep Çetin’e çevirmiştir. Fatih Terim’in sergilediği bu tavır, açıkça milletimizin aklıyla alay etmektir. Müvekkilimin hiçbir diyaloğu bile olmadığı bir hanımefendiye, iddia edildiği gibi hakaret etmesi, tehdit etmesi, tacizde bulunması, hayatın olağan akışına aykırıdır. Bu kötü niyetli açıklamanın nedeni ise müvekkilimi kendi ailesi ve çevresi önünde zor duruma düşürme çabasıdır. Kadının ve aile değerlerinin kutsal görüldüğü bir gelenekte yetişmiş müvekkilime yönelik kadına taciz söylemi, edepsizliğin zirvesidir.” 

‘AİLE DEĞERLERİNE KARŞI YAPILMIŞ EN BÜYÜK AYIP’

Terim’in iddialarını ispatla yükümlü olduğunu belirten Battal, şöyle dedi: “Yine ‘aile kurumuna bu kadar değer verdiğini’ öne süren Fatih Terim’in, olayın aslını bilen ailesinin gözlerinin içine baka baka, bu kadar rahat bir şekilde, gerçek dışı söylemler kurgulaması, aile değerlerine karşı yapılmış en büyük ayıptır. Fatih Terim, 15-16 Temmuz günlerinde, ‘şehitlere, gazilere saygısı nedeniyle’ açıklama yapmadığını söyleyerek; halkımızın yüksek hassasiyetini sömürmüştür. Alkollü şekilde bir mekan bastığını unutturmak için, halkımızın yüce duygularıyla oynamaya çalışmıştır. İşte böyle bir tabloda, bu ülke için canlarını veren şehitlerimizi, yaralanan gazilerimizi; bir mekan basma olayında kılıf olarak kullanmanın, insanlıkla ve vatanseverlikle ölçülebilecek bir yanı yoktur.” 

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2017, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER